Avand in vedere dispozitiile art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 177/2010, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a Codului de procedura civila si a Codului de procedura penala al Romaniei, in sensul ca la competenta Curtii Constitutionale de a se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului s-au adaugat si hotararile Camerei Deputatilor, ale Senatului, precum si ale plenului celor doua Camere reunite, luand in considerare faptul ca hotararile Parlamentului nu sunt adoptate in exercitarea competentei legislative conferite de Constitutie, ci se vizeaza alte activitati, precum cele de numiri in functii sau cele care tin de activitatea curenta a Parlamentului, avand in vedere ca modificarea adusa in anul 2010 si conferirea competentei Curtii Constitutionale de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului este de natura sa creeze disfunctionalitati in activitatea Parlamentului, tinand cont de faptul ca motivele expuse mai sus ca neadoptarea de urgenta a unor masuri de ordin legislativ care sa confere cadrul legal necesar desfasurarii in bune conditii a institutiilor fundamentale, in acord cu atributiile acestora, regl ementate de Constitutia Romaniei, republicata, constituie o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.
Articol unic. - Alineatul (1) al articolului 27 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 807 din 3 decembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins: „
Art. 27. -
(1) Curtea Constitutionala se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori.”
PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemneaza:
Ministrul justitiei, Titus Corlatean
Bucuresti, 4 iulie 2012.
Nr. 38.
Comentarii articol (2)