Cresterea TVA la 24% (propus de guvern) pentru anul in curs pot fi considerat neconstitutional...
TITLUL I Dispozitii generale /CAP. II Interpretarea si modificarea Codului fiscal
ART. 4 Modificarea si completarea Codului fiscal
(1) Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.
(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege
Ne facem o sesizare la avocatul poporului si sa sesizam CCR? Ce parerea aveti?
daca imi amintesc si la introducerea impozitului minim s-a procedat la fel,au hotarat si in luna mai a intrat in vigoare,asa ca ...ii doare undeva ca trebuie sa treaca 6 luni.tot saracul accepta curbe de sacrificiu,dar ei....eu personal as confisca toata averea celor care nu o justifica ,chiar daca in momentul citirii mesajului toata lumea ma injura.sunt revoltata ca nimeni nu se gandeste la adevaratul popor roman.
Ordonanta 54/2010 a fost publicata in MO pe data de 23.06.2010, intra in vigoare la aceeasi data ( ma refer la modificarea Codului fiscal )si are niste termene uluitoare pentru indeplinirea unor obligatii, nici nu ai timp sa analizezi, ce sa mai vorbim de timp pentru a pune lucrurile la punct si pentru a merge inainte..
Din punctul meu de vedere: Ordonanta 54/2010 este ilegala si nul de drept pentru ca nu respecta art 4 (2) din Codul Fiscal.
Alte discuții în legătură
Impozit forfetar
stelian67
Am initiat o actiune in instanta bazata pe ilegalitatea impozitului minim garantat.
Exista vreo sentinta ,hotariere ... admisa ?
M-ar ajuta sa invoc ... (vezi toată discuția)