Cu cat mai vand imobiliarii casele, se intreaba adevarul.ro.
Dezvoltatorii si agentiile imobiliare au iesit din nou cu locuintele la mezat la targul imobiliar „Project Expo", organizat la Sala Palatului, la sfarsitul saptamanii trecute. Preturile pornesc de la 20.000 de euro, in cazul unei garsoniere, si ajung la 1,3 milioane de euro, pentru o vila in cartierul bucurestean Pipera. Un numar de peste 40.000 de locuinte vechi si noi din Bucuresti si imprejurimi au fost puse la vanzare in perioada 14-16 septembrie la targul imobiliar „Project Expo", preturile propuse de agentiile si proprietarii prezenti la expozitie pornind de la 20.000 de euro.
Cine castiga de pe urma malpraxisului medical si ce trebuie sa stie orice pacient ca sa-l evite, titreaza capital.ro.
Cazurile de malpraxis medical sunt tot mai dese, iar pacientii nu isi cunosc prea bine drepturile sau, dimpotriva, catalogheaza drept eroare medicala orice evolutie nefavorabila a starii de sanatate, ulterioara unui diagnostic sau unui tratament, spun expertii in malpraxis. ”Referitor la calitatea serviciilor medicale, intr-adevar, am remarcat in ultimul timp o crestere a numarului de cazuri in care se reclama erori medicale de diagnostic si de tratament, multe dintre ele cu deznodamant nefericit, asa-numitele cazuri de malpraxis medical. Este consecinta fireasca, nedorita, insa, a permanentei subfinantari a sistemului sanitar si a (deja) eternelor schimbari legislative in materie”, a declarat, pentru Capital, Mihai Furtuna, avocat in cadrul societatii ONV LAW.
Majorarea salariilor bugetarilor, anulata de scumpiri si scaderea leului, scrie evz.ro.
Cursul leului afectat de scandaluri si scumpirea utilitatilor aproape ca au anulat majorarea salariilor bugetarilor. Majorarea salariala de 8% pe care Guvernul a acordat-o bugetarilor este deja pe cale sa fie inghitita de numeroasele scumpiri care au avut loc in ultima vreme. Desi cifrele oficiale privind inflatia arata o scadere a puterii de cumparare cu mai putin de 1% in ultimele luni, in realitate prin buzunarele angajatilor la stat incepe din nou sa bata vantul. Un motiv sunt ratele bancare, neincluse in rata inflatiei. Acestea ocupa ceva mai mult de 15% in cheltuielile unui salariat, si au crescut atat din cauza deprecierii leului fata de euro, cat si a cresterii dobanzilor la lei.
Privatizarea Oltchim a intrat in linie dreapta. Cine e de vina pentru situatia dezastruoasa a combinatului, informeaza jurnalul.ro.
Procesul de privatizare a combinatului Oltchim a intrat in linie dreapta, licitatia pentru pachetul de 54% din actiuni si creantele de 400 de milioane de euro catre AVAS si Electrica urmand a avea loc pe 18 septembrie. Depunerea de oferte se inchide luni la ora 12.00, iar Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a anuntat ca asteapta trei oferte ferme. Privatizarea vine in conditiile in care salariatii nu si-au mai incasat salariile de cateva luni si protesteaza de aproape doua saptamani, in vreme ce Electrica a notificat ca va intrerupe alimentarea cu energie.
Ce sanse are modelul "suedez" de turnatorie fiscala?, relateaza romanialibera.ro.
In tara in care numeroase multinationale inca fenteaza impozitele la stat, repatriindu-si profiturile, sefii de la Finante vor sa incurajeze delatiunea vecinilor ce platesc prea putine taxe. Sistemul ce presupune recompensarea persoanelor care isi reclama vecinii la Fisc atunci cand primii au date ca ceilalti platesc statului prea putine taxe in raport cu bunurile detinute sau cu veniturile obtinute nu ar functiona in Romania si nici nu ar fi normal sa fie aplicat atat timp cat Fiscul nu isi face treaba cum trebuie. Opinia apartine avocatului specializat in fiscalitate Gabriel Biris, unul dintre autorii platformei economice de guvernare a aliantei venite la putere in 2005.
Zf.ro: Economia sta pe o piramida inversata: 3,1 mil. salariati din privat sustin 15 mil. bugetari, copii, pensionari si asistati social. Este sustenabil modelul de organizare a Romaniei?
Un numar de 5,3 milioane de pensionari, 4 milioane de copii si adolescenti sub 18 ani, 1,2 milioane de bugetari, 400.000 de angajati din companiile de stat si sunt sustinuti din contributiile, taxele si impozitele platite de cei 3,1 milioane de angajati ramasi in mediul privat. La acestia se adauga cei 3-4 milioane de romani care practic nu se regasesc in nicio statistica, muncind fie la negru, fie in agricultura de subzistenta. Unde se duce Romania cu acest model?
Comentarii articol (1)