Pactul pentru economia Romaniei. Care sunt solutiile pentru ca aceasta sa fie repornita?, se intreaba adevarul.ro.
Asociatiile oamenilor de afaceri romani si straini, politicienii si societatea civila vor incerca sa gaseasca solutii pentru repornirea economiei la Bucharest Forum. Institutul ASPEN Romania, impreuna cu Asociatia Oamenilor de Afaceri, Consiliul Investitorilor Straini si Camera de Comert Romano-Americana organizeaza pe 8-9 noiembrie 2012, la Bucuresti, un forum economic care reuneste aproape 500 de manageri si oameni de afaceri, politicieni si reprezentanti ai societatii civile. Scopul „Bucharest Forum“ este realizarea unui pact pentru economia Romaniei.
Obama ramane la Casa Alba: "Ce e mai bun urmeaza sa vina", titreaza capital.ro.
Presedintele Barack Obama a castigat un nou mandat de patru ani la Casa Alba cu 303 de voturi electorale, dupa ce si-a adjudecat Ohio, unul din statele cheie, si Virginia. Obama are cu 33 peste pragul de 270 de care avea nevoie pentru a ramane la Casa Alba. Un candidat are nevoie de 270 de voturi in colegiul electoral pentru a castiga cursa prezidentiala.
Oficial ne merge bine. Cum vor creste veniturile romanilor de anul viitor, informeaza dailybusiness.ro.
2013 se anunta a fi un an mai bun pentru majoritatea romanilor, asta bineinteles daca masurile propuse de politicieni in programele de guvernare vor fi puse in practica. Atat USL cat si ARD ne promit majorarea salariilor si scaderea taxelor. Uniunea Social Liberala si Alianta Romania Dreapta, cele doua mari coalitii politice ce se vor confrunta la alegerile din decembrie, isi lanseaza, in aceasta saptamana, programele de guvernare.
Bilantul USL la sase luni: Cel mai bun ministru din Guvern a fost pana acum FMI, scrie evz.ro.
Lista de masuri care descurajeaza economia a crescut simtitor in sase luni de mandat ale actualului Executiv. Instabilitatea politica alimentata de USL a fost, de departe, greseala de guvernare cu cel mai mare impact asupra economiei, in ultimele sase luni, este de parere economistul Aurelian Dochia. Recent, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, spunea ca multi investitori americani au renuntat la ideea de a investi in Romania din cauza climatului politic.
Romania va fi apta pentru euro doar peste 20 de ani, relateaza romanialibera.ro.
Avem nevoie de cel putin 20 de ani, daca nu cumva de 30 de ani, pentru a adera la moneda euro fara ca ulterior sa ne lovim de probleme similare cu cele ale Greciei, tara care a aderat la moneda unica in absenta unei convergente reale. Daca indeplinirea celor sase criterii de aderare la spa¬tiul monedei unice poate dura cativa ani, obtinerea unei perfor¬mante economice reale, in masura sa asigure o coexistenta fara emotii in acest spatiu, va necesita o perioada mult mai lunga, au opinat ieri mai multi eco¬nomisti prezenti la un seminar organizat de banca centrala.
Zf.ro: Salariile au crescut cu 19% de la caderea Lehman Brothers, insa angajatii romani sunt mai saraci decat in 2008.
Salariul mediu net pe economie a ajuns in septembrie la aproape 1.540 de lei, in crestere cu 19% fata de acum patru ani, insa in termeni reali angajatii romani castiga mai putin decat la momentul falimentului bancii de investitii Lehman Brothers (care a marcat inceputul crizei financiare globale), din cauza deprecierii leului in fata euro si a cresterii mai accelerate a inflatiei din toata aceasta perioada. Astfel, un angajat care primea 3.700 de lei (echivalentul a 1.000 de euro) in 2008 si care a beneficiat de o crestere salariala medie de 19% pana in prezent castiga, in euro, cu 3% mai putin, luand in considerare deprecierea cursului de schimb.
Comentarii articol (1)