Document: cat vor firmele de asigurare sa plateasca pentru o viata de om, scrie capital.ro.
Capital a consultat un document care arata clar cat cred asiguratorii ca ar trebui sa fie limita maxima pentru despagubirile primite de familiile victimelor din accidente rutiere. Despagubirile acordate pentru vatamari corporale si decese in urma accidentelor rutiere a devenit, poate, cea mai mare problema cu care companiile de asigurari se confrunta in acest moment. Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, anul trecut, societatile de specialitate au fost nevoite sa disloce peste 1 miliard de lei, in plati si rezerve pentru procese pe rol, pentru a acoperi daunele de acest tip. Suma a crescut substantial anul acesta.
Soferi, inapoi in anii '90 ! Cum a redevenit Romania "tara rablelor" din Occident, se intreaba dailybusiness.ro.
Le vezi la tot pasul. Volkswagen-uri, BMW-uri sau Opel-uri vechi, cu numere de Bulgaria sau Marea Britanie. Criza i-a facut pe romani sa caute din nou chilipiruri, ca in anii '90, astfel ca importurile de masini second hand au explodat. In disperare de cauza, dealerii auto de masini noi trag de politicieni sa impuna impozitul auto. In Romania au intrat, de la inceputul anului, peste 137.000 masini second-hand, cu 82% mai multe decat anul trecut, arata o analiza Auto.ro, realizata pe primele 10 luni din 2012. Spre comparatie, in 2011 erau inregistrate numai 75.000 de masini.
Euro se duce la vale. Nici leul nu se simte bine, titreaza evz.ro.
Euro a ajuns la minimul ultimelor doua luni in raport cu dolarul astazi, dupa ce zona euro si Fondul Monetar Interntional nu au reusit sa cada la invoiala cu privire la un plan pentru reducerea pe termen lung a datoriei Greciei, ceea ce a amanat acordarea transei de imprumut catre Atena. Moneda s-a depreciat si pe fondul apetitului redus la risc al investitorilor, cotatiile de pe bursa din China scazand ca urmare a ultimelor rezultate privind piata asiatica, ce anuleaza o parte din sperantele ca a doua cea mai mare economie din lume a reinceput sa tureze motoarele, scrie Reuters.
Liviu Voinea: „Reducerea cotei unice la 12% ar taia 7,3 miliarde de lei din buget“, informeaza adevarul.ro.
Trecut recent din „tabara“ expertilor care au criticat masurile guvernelor in cea a demnitarilor numiti sa ia masuri fiscale, Liviu Voinea (37 de ani) si-a pastrat discursul analitic. Cu toate presiunile pe care, foarte probabil, le are de infruntat, a analizat la rece impactul fiecarei masuri propuse mai mult sau mai putin oficial si are raspunsuri pregatite atat pentru decidentii care vor sa introduca diverse schimbari in politicile publice, cat si pentru consultantii nemultumiti de unele prevederi fiscale. S-a vorbit de la cel mai inalt nivel despre reducerea cotei unice?
Datele seci si usturatoare ale economiei, fata in fata cu preocuparile politicienilor, relateaza zf.ro.
Aproape un sfert din programul electoral al USL (Uniunea aflata in cea mai buna pozitie in sondaje) este o critica la adresa fostei guvernari a PDL si a presedintelui Traian Basescu. De cealalta parte, cand toate institutiile reduc prognozele de crestere economica, ARD (Alianta Romania Dreapta sub care candideaza impreuna PDL, PNTCD si Forta Civica) vede, in 2013, o crestere economica de 3,6% (evident daca ajunge la guvernare si-si pune in practica programul).Cat de realiste sunt programele, cat de fundamentate tintele si cata incredere mai poti avea in promisiunile si calculele partidelor? Nu sunt cumva ele insele o temelie falsa pe care orice incercare de a construi va ajunge ruina?
Romanialibera.ro: Managementul proiectelor din fondurile europene va fi externalizat.
Invocand explicit experienta altor tari si implicit ineficienta structurilor proprii, Guvernul se pregateste sa externalizeze operatiunile de evaluare si derulare a proiectelor finantate din bani europeni, dupa principiul mai bine mai tarziu (majoritatea programelor operationale sunt suspendate) decat niciodata. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, insista pe avantajele externalizarii in conditiile lipsei de „eficienta" (asta ca sa nu pronuntam cuvinte mai grele, precum coruptie si incompetenta) a organismelor nationale implicate in gestionarea banilor europeni.
Comentarii articol (0)