avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

in anul 2008 am cumparat un autoturim din UE pentru care am achitat incepand cu 01.07.2008 o taxa auto de apx 900 euro.
acum in 2011 ma judec cu finantele publice dupa ce am epuizat procedura administrativa,
ce sanse de cistig am din moment ce in jud mehedinti de ani de zile n-a cistigat nimeni?
Cel mai recent răspuns: alexandra ciripaniuc , utilizator 20:56, 28 Martie 2011
Din cate cunosc, in tara sunt persoane care au castigat in instanta astfel de spete, prin urmare practica judiciara va este favorabila. incercati dvs sau prin aparatorul dvs sa aduceti argumente in fata instantei bazate pe astfel de hotarari judecatoresti prin care au fost admise cereri asemanatoare.
Buna seara. Am si eu o intrebare legata de procesele de restituire a taxei de poluare. Am adus o masina din spania in vara anului 2010 si am inmatriculat o la noi in tara in decembrie 2010. Ma gandeam sa cer restituirea taxei de poluare pe cale judecatoreasca dar am auzit de mai multe cazuri in care aceste procese au fost pierdute de reclamanti atat pe fond cat si in recurs pe motiv ca doar taxa de prima inmatriculare nu era conforma cu normele europene, cea de poluare ar fi conforma. Din punctul meu de vedere tot discriminatorie este atata vreme cat la tranzactiile efectuate pe teritoriul tarii noastre avand ca obiect masini second hand deja inmatriculate in romania nu se plateste o astfel de taxa.
Imi poate oferi cineva si o a doua parere?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
alexandra ciripaniuc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto CiprianMihai CiprianMihai Persoana fizica in calitate de al doilea proprietar,pot recupera taxa auto platita de primul proprietar al masinii? Taxa de prima inmatriculare a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare beatedy beatedy Buna ziua, As dori sa stiu daca si eu pot sa imi recuperez taxa de poluare? Intreb, deoarece eu am platit taxa de poluare in anul 2010 cand am achizitionat ... (vezi toată discuția)