avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de poluare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca si eu pot sa imi recuperez taxa de poluare? Intreb, deoarece eu am platit taxa de poluare in anul 2010 cand am achizitionat o masina noua de la un dealer autorizat din Romania. Daca da, depun o cerere la ANAF la fel ca si cei cu masini second-hand?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 18:23, 25 Iunie 2012
Depuneti cerere scrisa si veti afla ce va raspund.
Daca detineti dovada de plata a taxei,depuneti cerere la DGFP unde a fost achitata taxa si in termen de 45 de zile,autoritatea detine obligatia sa comunice raspuns
Daca ati achizitionat masina noua, pentru masinile noi nu se restituie taxa de poluare, intrucat in cazul lor nu exista discriminare. Discriminarea vizeaza doar masinile second. Daca va referiti insa la restituirea partiala a taxei, decurgand din acea ca noile formule de calcl prevad pt masina dvs o taxa mai mica, trebuie sa va adresati Administratiei Financiare unde ati achitat taxa cu o cerere la care va trebui sa atasati mai multe documente. Vi se va comunica un raspuns in acest sens.
Din pacate instantele romanesti nu au considerat discriminatorie taxa de poluare platita ptr masinile noi,dar au mai fost si situatii de acest gen pana la Dec din aprilie a Curtii Eur de Justitie
Pentru a nu deschide un nou topic voi posta aici:

In 2009 am achizitionat un autoturism second-hand (Austria) si in 2010 am platit taxa de poluare,vreo 2600 ron daca nu ma insel. Termenul de prescriptie am inteles ca este 5 ani,asadar inca mai pot sa-mi recuperez banii respectivi. Auzisem intr-un timp ca sunt si avocati care nu percep onorariu (anticipat),ci doar la solutionarea cazului isi vor opri comision (stabilit de comun acord intre parti) din suma recuperata. Am sanse la asa ceva? Sau ma poate indruma cineva ce pasi trebuie sa urmez si ce trebuie sa fac pe parcursul intregului proces? Imi va prinde bine putina practica. Daca doreste cineva sa ma ajute (evident,contra cost) poate posta sau sa ma contacteze. Voi aprecia orice ajutor din partea dvs.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare popa_ionel popa_ionel BUNA ZIUA, IN CE CONDITII SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PLATITA LA TRZORERIE PENTRU UN AUTOTURISM NOU MARCA \"LOGAN\"FABRICAT 19 IUNIE 2010. ASTEPT ... (vezi toată discuția)