De ce firmele n-au depasit criza inceputa in 2008, se intreaba adevarul.ro.
In ultimii trei ani au disparut peste 100.000 de firme, iar supravietuitoarele obtin profituri pe jumatate fata de cele din 2008, avand cu 560.000 de salariati mai putin. Performantele anului 2008 n-au mai fost atinse de companiile romanesti nici dupa un an de la iesirea oficiala din recesiune, arata datele privind activitatea intreprinderilor in 2011 comunicate ieri de Institutul National de Statistica.
Cum se vand serviciile stomatologice de lux in vremuri tulburi, scrie capital.ro.
Medicii stomatologi de la DentalMed au gasit un vad bun si tin cu dintii de el: segmentul premium si de lux. Concurenta este mica, pacientii cu bani, iar problemele dentare fara numar. Drept dovada, clinica a inregistrat, in ultimii trei ani, cresteri constante ale cifrei de afaceri, de cel putin 25%. De la cateva cabinete razlete la parterul unui bloc, in urma cu 20 de ani, serviciile de stomatologie privata din Romania au ajuns, azi, sa acopere circa o treime – aprox. 350 de milioane de euro - din valoarea totala a pietei locale a serviciilor medicale private.
Bugetul Uniunii Europene divizeaza continentul, titreaza evz.ro.
Statele cu contributii mari la bugetul UE cer reducerea fondurilor comunitare pentru perioada 2014-2020, in timp ce tarile mai slab dezvoltate se opun acestui lucru. Tarile net contributoare - Germania, Marea Britanie, Franta, Olanda si Suedia - vor diminuarea ajutoarelor directe pentru agricultura si alocarea unor sume mai mici pentru statele care au o rata scazuta de absorbtie a fondurilor europene.
Dailybusiness.ro: Fondurile UE, "cai verzi pe pereti": Daca nu poti sa le furi, de ce sa te mai chinui?
Fondurile europene au ajuns o adevarata “Fata Morgana” pentru Romania. Dincolo de motivele clasice, legate de incompetenta si birocratie, un alt motiv devine din tot mai important, spun analistii. In conditiile in care Bruxelles-ul a pus ochii pe Romania, baietilor destepti din domeniu le este tot mai greu sa acceseze banii UE in interes propriu, cum s-a intamplat pana acum. AFP a scris ieri ca am ajuns de rasul Europei dupa ce am atras numai 10% din cei 20 miliarde de euro oferiti gratuit de Bruxelles.
Victor Ponta: USL sustine propunerile pentru viitorul mecanism financiar multianual, informeaza jurnalul.ro.
USL a adoptat astazi, in sedinta, o rezolutie referitoare la sustinerea de catre toti reprezentantii Romaniei in structurile europene a pozitiei privind politica de coeziune si politica agricola comuna USL formulate pentru viitorul cadru financiar multianual de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, si de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
Ce bugetari au cele mai mari sporuri pentru conditiile de munca, relateaza romanialibera.ro.
Stresul si nervii de la serviciu aduc mai multi bani la salariu, in cazul bugetarilor, decat munca in conditii periculoase sau pe timp de noapte, potrivit unei analize Realitatea.net. Sporurile continua sa rotunjeasca veniturile bugetarilor, ajungand pana la 20% din salariul de baza, iar conditiile grele de munca pot aduce pana la 7.200 de lei in plus, in anumite institutii ale statului. Daca ne raportam la sporurile incasate in 2012 pentru conditiile de munca, bugetarii care muncesc in cele mai grele conditii sunt cei de la Ministerul Justitiei si Ministerul Public. In top 10 se mai afla si Curtea de Conturi, Curtea Constitutionala, Serviciul de Telecomunicatii Speciale sau Consiliul Suprem al Magistraturii.
Comentarii articol (1)