Haos in proiectele ministerelor: doar jumatate din investitii au fost realizate, titreaza adevarul.ro.
Platile efectuate pentru proiecte de investitii publice s-au cifrat dupa primele noua luni ale anului la 7,4 miliarde lei, reprezentand putin peste jumatate din programul anual. O analiza defalcata pe ministere arata disfunctionalitati si lipsa unei prioritizari corecte a proiectelor in derulare. Concluzia rezulta dintr-un raport privind analiza portofoliului existent de proiecte de investitii publice ale ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2012, document elaborat de Ministerul Finantelor si prezentat Guvernului.
CE: In Europa, scoala nu are nicio legatura cu piata muncii, scrie capital.ro.
In randul tinerilor, rata somajului este de aproape 23% in intreaga Uniune Europeana, desi exista peste 2 milioane de locuri de munca vacante care nu pot fi ocupate. Europa are nevoie de o reorganizare radicala a modului in care sistemele de invatamant si formare contribuie la dezvoltarea competentelor necesare pe piata muncii, cred comisarii europeni.
Dailybusiness.ro: Romania va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzactii financiare.
Romania sustine demersurile privind crearea unei uniuni bancare la nivelul UE si procesul de consolidare a guvernantei din zona euro, dar considera ca acesta nu trebuie sa fie in detrimentul statelor din afara zonei euro, si va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzactii financiare. Taxa pe tranzactii financiare va fi introdusa in masura in care va exista un acord in acest sens la nivelul Uniunii Europene, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.
Preturile la gaze si lumina vor exploda in 2013, informeaza evz.ro.
Se preconizeaza o crestere cu procente ametitoare in anul care vine la consumatorii casnici. Acestora li se adauga efectul indirect al scumpirilor la tarifele pentru consumatorii industriali. Trecerea alegerilor ne-ar putea aduce cateva vesti proaste legate de preturile energiei electrice si gazelor naturale.
Romania, la 23 de ani departare de civilizatie. Cum am imbracat regresul in hainele progresului, se intreaba jurnalul.ro.
Decalajele Romaniei fata de cele mai multe tari europene, reduse in perioada interbelica, s-au adancit in comunism si s-au mentinut la o distanta stabila pana in 2008. De atunci incoace constatam ca, in pofida sprijinului financiar al UE, inapoierea Romaniei persista in toate aspectele vietii cotidiene, de la guvernare la starea economica a populatiei. Dupa 20 de ani in care tranzitia s-a impletit cu criza, ramanerea in urma istorica a devenit un decalaj sistemic.
Daniel Constantin: Anul 2013 va fi un an extrem de dificil din punct de vedere al impactului bugetar, relateaza romanialibera.ro.
Anul 2013 va fi un an extrem de dificil din punct de vedere al impactului bugetar, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si presedinte al Partidului Conservator, Daniel Constantin, la Realitatea TV, potrivit Agerpres.
Comentarii articol (4)