Astazi aduc in discutie un alt studiu recent legat de recunoasterea muncii drept factor esential pentru majoritatea organizatiilor in efortul de a-si pastra angajatii motivati si implicati. Compania americana Globoforce desfasoara de doua ori pe an un raport numit Workforce Mood Tracker pentru a afla informatii despre atitudinile si perspectivele angajatilor cu privire la recunoastere, implicare si performanta.
Fara nicio supriza, principalul motiv pentru care angajatii parasesc organizatia este salariul, locul doi fiind ocupat de lipsa recunoasterii muncii si lipsa oportunitatilor de a avansa pe o alta pozitie.
Un procent mare, de 82% din angajati, este de acord ca recunoastere muncii din partea managementului duce la un nivel mai mare de satisfactie a muncii. Insa, o modalitate clasica de a arata acest lucru, precum angajatul anului sau petreceri cu o tematica anume, nu este suficienta. Cercetarea arata ca recunoasterea punctuala trebuie corelata cu valorile esentiale ale companiei pentru a genera rezultate mai bune, implicit retentia angajatilor.
Un procent de 79 la suta dintre respondenti spune ca recunoasterea si valorile sunt importante si le dau un sentiment puternic de apartenenta la obiectivele si scopurile organizatiei. 88% dintre cei care cunosc valorile organizatiei sunt si cei mai implicati, in timp ce 54 procente dintre ei au declarat ca nu cunosc nicio valoare a organizatiei din care fac parte.
Mai mult, angajatii care au programe de recunoastere a muncii pe baza de valori au un nivel mai scazut de frustrare si se simt mai impliniti la locul de munca. Frecventa si perioada de aratare a recunoasterii joaca, de asemenea, un rol important si ii poate determina pe angajati sa vada cultura companiei drept una pozitiva.
De ce ar trebui companiile sa tina cont de aceste doua elemente: recunoasterea si valorile organizationale de baza? In primul rand pentru ca s-ar reduce fluctuatia cu personalul, ar creste productivitatea care este o prioritate pentru orice organizatie si s-ar ajunge duce la o implicare si un efort mai mare depus din partea angajatilor pentru atingerea obiectivelor organizatiei. Pe scurt, recunoasterea cu consecventa a muncii si grija pentru valorile organizationale ar avea direct asupra ROI-ului.
Descopera mai mult despre impactul acestor actiuni asupra performantei individuale si organizationale din raportul studiului.
Articol aparut initial pe www.portalhr.ro. Puteti citi articolul original aici.
Comentarii articol (0)