Motto:
Nehotararea aduce amanari,
Iar zilele-s pierdute-n lamentari.
Esti hotarat? Clipa de fata o traieste;
Visezi sau faci? Porneste!
Inceputul unui ciudat si anuntat a fi extrem de greu si provocator 2012 sufoca speranta si lasa in loc desertul disperarii in oameni candva frumosi, plini de pasiune si energie, iar noi, desi poate la fel de aglomerati, apasati si chinuiti, am hotarat ca nu vom accepta sa ne aliniem majoritatii care se plange si doar deplange.
Stiam foarte bine ca daca iubirea de oameni este cea care ne motiveaza atat pe noi, cat si meseria pe care o pretuim, atunci si acolo trebuia sa facem diferenta pentru a ne asigura noua, tuturor, un punct de echilibru cu care sa rasturnam o lume ce abunda in lipsuri si negativism pentru a pune in locul ei o alta care sa ne modeleze tot noua, tot tuturor, un viitor sanatos.
La inceput am fost noi doi – Corina NEAGU si Lucian IVAN - si o sala pe care nu stiam daca o vom umple ori nu pentru proiectul nostru - grupul de Lucru "Invata-ma cum sa ma angajez".
Totusi, o tona de idei izvorate din pura si neatinsa pasiune pentru oameni si respect fata de meserie, ne-au dus de la un prim grup estimat la 6 cursanti catre 21 de prieteni pe viata chiar de la primul eveniment.
11 luni mai tarziu, ne minunam de urmatoarele borne:
• 7 sesiuni deschise sustinute,
• 300 participanti,
• 125 profesionisti la nivel junior,
• 100 profesionisti la nivel specialist,
• 70 profesionisti la nivel middle management,
• 5 profesionisti la nivel top management,
• 150 sedinte individuale de follow-up,
• 150 profesionisti reorientati profesional,
• 50 profesionisti integrati sau reintegrati in piata muncii prin intermediul contactelor proprii,
• Grupul de LinkedIn 24/7 HR cu aproape 800 profesionisti membri activi,
• acoperire nationala.
Suntem foarte mandri de cei 300 de prieteni noi pe care ii avem si ii valorizam enorm pentru ca stim si pretul pe care a trebuit sa il platim – de la resurse de pasiune, energie, cunoastere, timp si bani pana la a suporta batjocura ori denigrarea venita din inabilitatea de a percepe ca ajutorul de calitate nu trebuie intotdeauna sa implice intentii ascunse pana la a gestiona situatiile de ridicol si penibil in care ne regaseam materialele in cursurile acelorasi ferventi critici pana la dificultatea de a lega parteneriate serioase si solide pentru o promovare mult mai vizibila si extinsa.
De ce nu am renuntat? Pentru ca nu stim si nu vrem sa stim vreodata cum este sa amani si apoi sa te lamentezi. Noi stim cum este sa visezi, cum sa te dedici si sa te implici chiar si in cele mai dificile eforturi pentru a-ti cultiva visele in realitate. Si pentru ca astfel de eforturi nu pot ramane neobservate la infinit, am descoperit, la inceput de 2013, oameni si organizatii cu a caror optica am rezonat si proiecte pe care ne-am pliat. Asa a luat nastere parteneriatul cu Blocul National Sindical incheiat pentru anul 2013 si implicarea noastra pro bono intr-unul dintre proiectele cu finantare europeana ce se bucura de o gestionare transparenta – “Caravana Carierei”.
Un nou inceput intr-o sala goala – de aceasta data la Liceul Teoretic Nichita Stanescu, dar, pentru ca am demonstrat, cu cifre clare si concrete, ce suntem si ce putem livra, nu am fost doar doi, ci am avut alaturi 53 de minti tinere, inca inocente, pline de sperante, planuri, proiectii pentru viitor, dar ceva mai putina claritate.
Si aici am intervenit noi! Cu idei concrete si ghiduri practice, ambalate sclipitor in magia jocului, usor uitata la aceasta varsta, am reusit nu doar sa tinem in frau, ci sa captam atentia si interesul a celor ce fac parte din viitorul nostru, al tuturor.
Colegiul Tehnic Mihai Bravu a fost cea de-a doua oprire si confirmarea ca ceea ce facem merita energie, timp si bani pentru ca, in ciuda unui val de evenimente la nivel de unitate, ne-am bucurat de compania si participarea activa a altor 40 minti tinere impreuna cu care am dezbatut viitorul – al lor, al nostru, al tuturor.
Cu toate ca nu ar fi o premiera pentru noi, dar inainte de a cataloga efortul ca fiind o picatura intr-un ocean vrem sa va spunem si voi sa spuneti mai departe ca intr-un liceu situat intr-o locatie dezolanta si puternic afectata din punct de vedere economic, exista tineri care au deja rezultate, scolare si extrascolare, ce le permit sa urmeze carierele visate – programator, psiholog, stomatolog, dar si ca intr-un liceu recent transformat din grup scolar situatia se repeta si aceleasi rezultate proiecteaza interesante cariere de contabil, medic veterinar, jurist.
Poate ca generarea de incredere nu este punctul lor forte, dar noi va spunem, cu mana pe inima plina de emotie la rememorarea experientelor, ca exista atata diversitate constructiva, atata energie creativa, atatea planuri marete si, cu ajutorul nostru, acum si concrete, incat, cu putin sprijin si ajutor, acesti copii vor recladi, prin realizari absolut spectaculoase, speranta in viitorul nostru, al tuturor.
Comentarii articol (6)