Ponta: "Vor fi nemultumiri la beneficiarii POS DRU, dar Guvernul nu-si poate asuma lacomia acestora", titreaza adevarul.ro.
Premierul Victor Ponta i-a felicitat pe ministrii Muncii si Fondurilor Europene pentru deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si le-a cerut sa continue cu intarirea regulilor de control, aratand ca vor exista "nemultumiri la beneficiari", dar Guvernul nu poate risca o noua blocare a POSDRU pentru ca unii s-au "lacomit".
Capital.ro: Statul baga bete fiscale in roatele economiei.
Majorarea PIB cu peste patru procente prognozata pentru 2012 pare sa se fi topit complet. Aceeasi soarta risca sa o aiba si cresterea economica pe care expertii o estimeaza pentru 2013. In aprilie 2011, reprezentantii Fondului Monetar International estimau ca vom incheia 2012 cu o majorare a PIB de 4,4%. Un an mai tarziu, prognoza coborase vertiginos, pana la 1,5%.
Romanii de afara au trimis in 2012 mai multi bani in tara, scrie dailybusiness.ro.
Sumele trimise in tara de romanii din strainatate au crescut anul trecut pentru prima data in ultimii patru ani, la 3,85 miliarde de euro. Stranierii au reusit sa se adapteze crizei si sa trimita bani acasa pentru strictul necesar.
Date oficiale: Economia a crescut cu numai 0,2% in 2012! Cum am ratat cresterea de aproape 2% estimata la inceput de an, se intreaba evz.ro.
Economia a crescut anul trecut cu 0,2% fata de 2012, potrivit datelor prezentate astazi de Statistica. Romania a evitat astfel recesiunea, dar nu a atins cresterea anticipata de autoritati, care estimau un nivel de circa 2%, la inceputul anului trecut. Anul agricol dezastruos, dar si evolutia slaba a productiei industriale, au contribuit la un rezultat slab pentru economie in 2012.
Semnal foarte prost pentru Economie: patronii au probleme mai mari decat pensionarii la plata intretinerii, informeaza jurnalul.ro.
Cresterea constata a cheltuielilor de intretinere a locuintelor, coroborata cu scaderea veniturilor, a condus la situatia ca jumatate dintre romani sa aiba restante la plata utilitatilor. Cu exceptia liber-profesionistilor, toate categoriile socio-profesionale au translatat scaderea veniturilor in intarzieri la plata cheltuielilor de intretinere. Conform Econtext, dupa socul din anul 2008, cand nici unul din cinci patroni nu isi achita intretinerea la timp, s-a inregistrat un reviriment, in anul 2010, cand aproape 64% dintre patroni au facut fata acestei cheltuieli.
Romania, locul 3 in clasamentul tarilor din UE cu grad redus de dependenta energetica, relateaza romanialibera.ro.
Romania are una dintre cele mai reduse rate de dependenta de importuri energetice la nivelul UE, o situatie mai buna in spatiul comunitar fiind inregistrata doar in Danemarca, singurul exportator net, si Estonia, potrivit datelor prezentate, miercuri, de Eurostat si preluate de Mediafax. Romania are, conform datelor pentru 2011 utilizate de Eurostat, o rata de dependenta energetica de 21,3%. Danemarca, cu -8,5%, este singurul exportator net de energie din UE, in timp ce Estonia are o rata de dependenta de 11,7%.
Comentarii articol (0)