Dilema: Reducerea TVA sau taxarea inversa?, se intreaba capital.ro.
Sarabanda cu reducerea TVA la alimente a intrat in linie dreapta: Guvernul a anuntat demararea, de la 1 iulie, a unui program-pilot, cu aplicarea TVA de 9% pe intregul lant de panificatie: grau - faina - paine. Insa, nu s-a hotarat ce se va intampla cu taxarea inversa, procedura care expira la 1 iunie. Reducerea TVA la alimente este o promisiune facuta de USL inca din timpul campaniilor electorale si mereu invocata, ca o masura menita sa conduca la diminuarea evaziunii fiscale din industria alimentara.
Euro scade la minimul ultimelor 14 luni fata de dolar, dupa acordul UE – Cipru, titreaza dailybusiness.ro.
Euro a coborat la minimul ultimelor 14 luni fata de dolar, dupa ce taxa impusa de UE pentru depozitele bancare din Cipru, in schimbul programului de ajutor financiar, risca sa agraveze criza datoriilor din Europa. "Cea mai mare temere este ca ar putea avea loc un efect de domino, ceea ce trage euro in jos. Ce nu intelege piata este ca cei care isi retrag banii ar putea sa ii plaseze in alta parte in zona euro, astfel ca nu cred ca este rau pentru euro", a declarat Douglas Borthwick, director general la Chapdelaine & Co. in New York.
Adevarul.ro: Transelectrica si Transgaz trec la Finante, de la Ministerul Economiei, ca sa evitam sanctiuni de la UE.
Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN), companiile care gestioneaza retelele pentru transportul electricitatii, respectiv al gazelor naturale, vor fi transferate de la Ministerul Economiei la Ministerul Finantelor, pentru evitarea unui infringement din partea Comisiei Europene. Transferul privind administrarea actiunilor detinute de stat este prevazut intr-un proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice.
Un nou proiect mamut: fond de investitii in energie, cu active de 10 miliarde de euro, scrie jurnalul.ro.
Toate participatiile statului din energie vor fi adunate intr-un mega-conglomerat de 10 miliarde de euro care ar urma sa contina toate participatiile statului din domeniul energetic si care va derula investitii mari in domeniu, potrivit unui proiect de lege realizat de trei deputati PSD.
Miza noii legi a retrocedarilor: terenuri de 1,2 miliarde de euro si jumatate din padurile Romaniei vor putea fi cumparate cu puncte, relateaza zf.ro.
Miza din spatele noii legi a restituirii proprietatilor pentru care guvernul Ponta se grabeste sa isi asume raspunderea pe 26 martie sunt terenuri si paduri cu o suprafata totala de peste 3,6 mil. hectare in valoare estimata de 11 mld. euro aflate acum in proprietatea statului si care vor trece din 2014 intr-un fond national de unde vor putea fi cumparate de fostii proprietari cu puncte. Procedura de restituire stabilita de noua lege este insa extrem de complicata, iar riscul ca samsarii sa fie din nou principalii beneficiari ai procedurii de restituire este ridicat, la fel cum s-a intamplat si cu Fondul Proprietatea.
Comentarii articol (4)