FMI a decis sa prelungeasca imprumutul Romaniei pana in iunie, titreaza adevarul.ro.
Fondul Monetar International a decis miecuri sa prelungeasca imprumutul Romaniei cu trei luni, pana la sfarsitul lunii iunie, scrie Reuters. "Prelungirea, care a fost ceruta de autoritatile romane, le va da timp sa implementeze masurile necesare ca sa duca la capat cea de-a sapte si a opta evaluare sub acordul stand by", se arata in comunicatul FMI. "Prelungirea va oferi oportunitatea de a reduce arieratele guvernului si administratiilor locale si de a lua masuri pentru a imbunatati managementul companiilor de stat", se mai arata in comunicat.
Bancile se intrec in privilegii pentru romanii cu averi mari, scrie capital.ro.
Principalii jucatori de pe piata de private banking ofera clientilor bogati cele mai moderne retete de investitii, flexibilitate ridicata si carduri de credit exclusiviste. In mod normal, oamenii bogati stiu cel mai bine unde sa isi investeasca banii. Totusi, clientii avuti ai bancilor locale abia acum incep sa se deschida catre investitii, tinand inca 60%-90% in lichiditati imediate, desi bancile le pun la dispozitie bancheri personali experimentati, care se pot deplasa la biroul clientului, si aproape toata gama de produse de investitii.
Unde este cel mai sigur sa iti pastrezi banii? Ce avem de invatat din criza din Cipru, se intreaba dailybusiness.ro.
Criza din Cipru a starnit fiori reci in toata lumea, inclusiv in Romania. Sa-ti tii banii la banca, cu gandul ca aduna dobanda, pare sa fi devenit o misiune riscanta. Ideea impozitarii depozitelor bancare a starnit controverse uriase in lumea finantelor mondiale. Ce avem de invatat din situatia din Cipru? Economisirea este “mama” unei economii sanatoase. Fara depozite, finantarea activitatii economice, dezvoltarea business-ului, crearea de lucuri de munca reprezinta o misiune practic imposibila.
Bete puse in rotile executorilor judecatoresti, informeaza evz.ro.
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti cere modificarea unor prevederi din Noul Cod de Procedura Civila care genereaza proceduri „greoaie si formaliste. Executorii judecatoresti sunt nemultumiti de unele prevederi ale Noului Cod de Procedura Civila si au propus deja autoritatilor o serie de modificari.
Jurnalul.ro: Penele de curent, de cinci ori mai mari decat in Italia.
Durata medie a intreruperilor in furnizarea cu energie electrica a scazut cu 48% in retelele de distributie ale Enel din Romania, de la 585 minute pe an la 307 minute pe an, insa tot este de cinci ori mai mare decat in Spania sau Italia, potrivit datelor prezentate de grupul italian.
Factura "ciuntirii" directivelor europene in legislatia interna: 60.000 euro/zi, relateaza romanialibera.ro.
Comisia Europeana a reclamat Romania la Curtea de Justitie a UE pentru transpunerea incompleta in legislatia nationala a doua directive in domeniul energiei, privind protectia consumatorilor si indatoririle autoritatilor de reglementare, cu propunerea unor penalizari zilnice.
Comentarii articol (0)