Deprecierea leului romanesc, in atentia FMI, titreaza adevarul.ro.
BNR trebuie sa gaseasca un echilibru intre costurile devalorizarii monedei si cheltuielile cu mentinerea acesteia, cred expertii FMI. Pe langa temele deja cunoscute pe care Guvernul le va dezbate in cadrul vizitei din aceste zile a delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in Romania, a mai aparut o problema suplimentara. Aceasta este legata de costurile mentinerii unui curs valutar stabil, in conditiile in care tendintele de depreciere sunt inca destul de puternice.
De ce isi doresc romanii sa imbatraneasca, se intreaba capital.ro.
Cei care au calatorit in Vest au remarcat, fara doar si poate, diferenta dintre „batranii lor si ai nostri“. Ai lor lucreaza la 70 de ani, merg pe munte si la petreceri. Ai nostri vor sa se pensioneze si sa stea (cu exceptiile de rigoare). Reprezinta inaintarea in varsta o povara? Cresterea frecventei bolilor, a insomniei, a epuizarii arata ca, macar dintr-o perspectiva, cea a sanatatii, imbatranirea nu este un proces usor de suportat. Din orice alte puncte de vedere, insa, lucrurile nu stau chiar asa.
Dailybusiness.ro: Privatizarea energiei, solutie ingrata la clientelismul politic.
Guvernantii s-au angajat, in fata institutiilor financiare internationale, sa reia privatizarile in domeniul energetic prin vanzarea de pachete minoritare pe bursa si vanzarea de pachete majoritare catre investitori strategici. Numai ca Europa trece printr-o criza fara precedent, iar scandalul politic legat de suspendarea presedintelui Basescu a distrus orice urma de credibilitate a investitorilor in statul roman. Nici insolventa Hidroelectrica nu a ramas fara ecouri negative in randul bancilor si a investitorilor.
Criza politica prelungita duce la blocarea economiei, informeaza evz.ro.
Efectele certurilor politicienilor se vor putea vedea in cateva luni de degringolada: finantari scumpe, crestere economica firava si un leu si mai slab. Cum era de asteptat, disputele politice nu au incetat odata cu referendumul din 29 iulie. Vestea proasta este ca acestea risca sa se prelungeasca destul de mult, tarand intreaga tara intr-o criza economica grava.
Banca Centrala Europeana ar putea primi autoritatea de a inchide bancile cu probleme din zona euro, scrie jurnalul.ro.
Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea primi autoritatea de a inchide bancile cu probleme din zona euro, planul fiind dezbatut intens de BCE, Comisia Europeana si statele membre, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Planul prevede, de asemenea, ca BCE sa aiba competente asupra intregului sector bancar al zonei euro si nu doar pentru cele mai mari 25 de institutii de credit din zona euro, cum se anticipa anterior, au declarat surse europene.
Cea mai mare incertitudine statistica a Romaniei nu este numarul de votanti, ci numarul de salariati, relateaza zf.ro.
Dezbaterile politice din ultima perioada, care au pus accentul mai ales pe diferentele de statistici privind populatia Romaniei de la recensamant vs. populatia cu drept de vot nu fac decat sa adanceasca haosul statistic din societatea romaneasca. Faptul ca la referendum au participat 8,45 de milioane de locuitori din cele 18,3 milioane de persoane inscrise in listele electorale, in conditiile in care cele mai recente date din Romania arata ca populatia este de 19 milioane de persoane (din care circa 4 milioane de persoane au sub 18 ani, deci numai circa 15 milioane au drept de vot) nu ar trebui sa mai surprinda pe nimeni.
Comentarii articol (0)