Romania vrea sa scape de ratingul „gunoi“. Investitorii si analistii sustin reintoarcerea Romaniei in grupul tarilor recomandate investitiilor, titreaza adevarul.ro.
Cererea Romaniei pentru imbunatatirea ratingului suveran are sustinerea investitorilor si analistilor de la Londra la Los Angeles, motivata de progresele fiscale si acordul tarii cu FMI, potrivit Bloomberg. Romania incearca sa scape de ratingul de tara din categoria "junk" (“gunoi” - nerecomandat investitorilor) din partea Standard & Poor’s (S&P), nivel la care a fost mentinut de agentia de evaluare financiara incepand din 2008.
Epopeea asigurarii locuintei, aproape de final, scrie capital.ro.
Parlamentul va decide daca asigurarea obligatorie emisa sub sigla PAID va fi parte componenta a tuturor politelor de asigurare a locuintei vandute in Romania. Incep sa se limpezeasca in sfarsit apele in ceea ce priveste viitorul asigurarilor obligatorii de locuinta. Comisia Economica a Camerei Deputatilor a aprobat un amendament la legea privind asigurarea obligatorie impotriva calamitatilor naturale.
Cum sa supravietuiesti in plina criza: O forma de capitalism cu "fata umana" face furori in Occident, informeaza dailybusiness.ro.
Muncesti din greu, incerci sa castigi mai mult, sa ai o casa, o masina, un cont in banca, sa iti platesti darile la zi, si atunci cand ti-e lumea mai draga, te trezesti ca statul iti confisca mare parte din bani, precum in Cipru, ca viata e tot mai scumpa, ca nimic in jurul tau nu mai este fundamentat economic. Ce solutii ai? O miscare sociala imposibila acum 20 de ani isi face tot mai mult simtita prezenta in Occident.
Cat ne costa pe fiecare scumpirile din 1 aprilie, se intreaba evz.ro.
Cresterile de accize la bere si tutun, dar mai ales majorarea tarifelor la gaze va costa fi ecare roman cel putin cateva zeci de lei lunar. Bugetul personal are si mai mult de suferit daca va imbolnaviti. De cateva luni, scumpirile au inceput sa ne loveasca in fiecare nou trimestru. Am intrat in Noul An cu preturi mai mari la motorina, ca urmare a cresterii de accize, iar de la 1 aprilie au urmat majorari noi, prin cresterile de accize la tutun.
Statul roman spera sa obtina 300-400 milioane de lei din vanzarea a 15% din actiunile Transgaz, relateaza jurnalul.ro.
Oferta prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Transgaz va fi lansata la un pret minim de 171 lei/titlu si un maxim de 230 lei/titlu, astfel ca statul ar putea incasa intre aproximativ 300 milioane lei (68 milioane euro) si 400 milioane lei (90 milioane euro) pentru pachetul respectiv. Oferta va dura 9 zile lucratoare, urmand sa inceapa joi, 4 aprilie, si sa se incheie pe 16 aprilie, conform Mediafax.
Romanialibera.ro: Ce se intampla daca o banca din Romania da faliment?
Criza cipriota ar face pe oricine sa se intrebe daca banii pe care ii are in banca mai sunt in siguranta. In Romania, statul si Fondul de Garantare a Depozitelor asigura economiile de pana la 100.000 de euro. Dar cum functioneaza acest sistem? Criza din Cipru a ajuns si in Romania. Cipriotii au doua banci aici: o subsidiara a Popular Bank of Cyprus (care va fi lichidata), Marfin Bank, si o sucursala a Bank of Cyprus, Bank of Cyprus Romania.
Comentarii articol (3)