avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate valabilitate CEC emis de banca din Cipru
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

valabilitate CEC emis de banca din Cipru

buna ziua,
sunt in posesia a doua CEC-uri emise in Ianuarie 2018 , unul de o societate de asigurari iar celalalt de catre Bank of Cyprus. acestea fiind emise in urma decesului sotului meu, acesta avand si rezidenta de Cipru. Chiar daca am Certificat de mostenitor emis de Notariat din Romania, pentru a intra in posesia CEC-urilor trebuie sa urmez procedura de mostenire a statului cipriot, acesta va dura cel putin 6 luni de acum inainte. Ma intereseaza sa stiu, care este valabilitatea unor astfel de CEC-uri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ediz90 , utilizator 13:10, 3 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la incetarea personalitatii juridice a emitentului.
Spuneti ca sunteti in posesia cecurilor si trei randuri mai jos spuneti "pentru a intra in posesia .."
Daca cecurile sunt deja pe numele dvs, sigur este necesara procedura de mostenire cipriota? Ati intrebat la banca dvs din Romania daca le pot incasa in numele dvs?
Grant of probate / administration in Cipru este necesar doar pentru bunurile ramase acolo pe numele sotului
Va multumesc pentru raspuns.
Am gresit, am vrut sa spun pentru a intra in posesia banilor sau pentru a incasa cecurile.
CEC-urile sunt pe numele decedatului (sotului). Am inceput aceasta procedura "Grant of probate / administration pe 24 Mai 2018 si mi s-a comunicat ca dureaza cateva luni pana obtinem decizia judecatoriei si imi era teama ca cecurile au o anume valabilitate.
Am intrebat la banca mea daca pot depune la incasare aceste cecuri dar mi s-a comunicat ca daca nu sunt pe numele meu s-ar putea sa nu le pot incasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec-uri vechi fara proces verbal sau contract trandafir_denisa trandafir_denisa buna ziua, sunt credit controller la o firma si am primit de la fata care se ocupa inainte de receptionarea instrumentelor de plata de la clienti, multe ... (vezi toată discuția)
Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Legea9/1998 si legea164/2014 . ordin de plata Mony2015 Mony2015 Buna seara . Am o intrebare , pot ridica banii dintr-o despagubire, fara ordinul de plata ,doar cu titlul de plata si buletinul?Sunt intr-o situatie ciudata . ... (vezi toată discuția)