”Este important ca atat companiile, cat si creditorii sa isi contureze o perceptie corecta si informata asupra insolventei, anume ca procedura poate fi o solutie sanatoasa, nu o problema. Din pacate, in prezent ne confruntam cu prejudecati atunci cand vine vorba despre insolventa si cu reticenta fata de reorganizarile judiciare si extra-judiciare. Restructurarea in sau in afara insolventei inseamna o insanatosire a afacerii cu posibilitatea de a iesi mult mai intarita dintr-o situatie dificila, de a consolida afacerea, de a indestula datoriile acumulate fata de creditori si implicit de a genera un plus la bugetul de stat prin taxele achitate si prin mentinerea locurilor de munca. Din fericire, insolventa deschide multe oportunitati, iar noi despre acestea dorim sa informam managerii, antreprenorii, creditorii, investitorii, asa incat daca se confrunta cu o astfel de situatie dificila, sa poata lua o decizie corecta, in cunostinta de cauza”, a declarat Vasile Godinca-Herlea, managing partner al Casei de Insolventa Transilvania, coordonatorul Departamentului de Formare Profesionala al societatii.
Programul se desfasoara la nivel national si are doua componente distincte: un workshop dedicat companiilor ce s-ar putea intalni la un moment dat cu situatia insolventei sau cu necesitatea reorganizarii business-ului si o serie de training-uri adresate creditorilor. Sesiunile sunt initiate de Departamentul de Formare Profesionala al Casei de Insolventa Transilvania si tinute de specialisti CITR, cu experienta de peste 10 ani in administrarea insolventelor si restructurari de business.
In cadrul workshop-urilor adresate managerilor si directorilor financiari, specialistii Casei de Insolventa Transilvania le vor prezenta acestora informatii legate de procedura insolventei, oferind atat solutii de prevenire, cat si metode eficiente de redresare in cadrul procedurii. Astfel, antreprenorii, managerii sau directorii financiari vor intelege cat de importanta este accesarea la timp a procedurii insolventei, sau demararea in timp util a unui plan de restructurare.
Training-urile destinate creditorilor au rolul de a explica avantajele pe care le au acestia din diverse solutii de redresare a business-ului, pe termen scurt, mediu si lung. Participantii la training-uri pot proveni din randul bancilor, al autoritatilor Statului sau companiilor private.
Programul se vrea un pilot ce demareaza acum pentru intervalul mai-iulie 2013 cu cele doua componente in 9 judete si Bucuresti. Ulterior urmeaza a se dezvolta cu noi arii si alte componente incepand din toamna acestui an.
Comentarii articol (0)