Ponta spune ca Sova a gresit in cazul Bechtel: "Nu trebuia sa spuna nimic pana nu incheia negocierea", titreaza adevarul.ro.
Premierul Victor Ponta considera ca ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a gresit anuntand presa ca intelegerea cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania va fi reziliata luni, 27 mai, aratand ca acesta nu trebuia sa spuna nimic pana nu incheia negocierile. "Cred ca a fost prea transparent, ca nu trebuia sa va spuna nimic pana nu incheia negocierea. Daca v-a anuntat inainte sa incheie negocierile, inseamna ca a gresit", a spus Ponta jurnalistilor, aflat la Braila, potrivit Mediafax.
Birocratia timbrului de mediu blocheaza inmatricularile second hand, scrie capital.ro.
Odata cu intrarea in vigoare a timbrului de mediu, majoritatea inmatricularilor masinilor rulate sunt blocate din cauza birocratiei legii, cele mai afectate fiind industria leasingului si cea a dealerilor auto, precum si toti noii proprietari de masini second hand. Toata problema sta in faptul ca noii proprietari de vehicule trebuie sa faca dovada platii taxei auto de catre primul proprietar, care nu este in schimb obligat in acest sens de lege pentru a inmana chitanta platii taxei auto.
Cum sa te feresti de practicile si clauzele abuzive ale agentilor imobiliari, informeaza dailybusiness.ro.
Din dorinta de a gasi locuinta perfecta, multi romani apeleaza la serviciile unui agent imobiliar, neluand in calcul daca acesta este acreditat sau nu. Acreditarea unui broker imobiliar poate face diferenta, atunci cand sunteti inselati si doriti sa trageti la raspundere un astfel de prestator de servicii. In conditiile in care o persoana doreste sa-si cumpere o locuinta cu ajutorul unui credit, care se poate intinde pe o perioada de 20 sau chiar 30 de ani, ar fi indicat sa consulte un specialist, un broker imobiliar neutru care nu este implicat emotional in tranzactie.
Joburile cu salarii peste 1.000 de euro, relateaza evz.ro.
Nu mai este un secret pentru nimeni ca salariile din software developement si IT depasesc usor 1.000 de euro net. Piata a ajuns la acest nivel din mai multe motive. „Angajatul are o productivitate ridicata. Multe firme lucreaza pentru clienti din strainatate ce platesc furnizorii la nivel international”, explica Serban Mrejeriu, consultant AIMS Executive Search & Consulting. Competitia este acerba pentru specialisti, iar firmele din Romania se lupta cu cele din strainatate ce angajeaza direct de la noi. “Pentru un specialist cu trei-patru ani de experienta care vorbeste bine engleza, salariile depasesc 1.000-1.200 de euro net, iar pentru seniori cifrele se dubleaza”, mai spune specialistul.
Jurnalul.ro: Sindicatul, vinovat de neprivatizarea Postei. Directorul Postei da vina pe anumite contracte interne pentru neachizitia caietului de sarcini.
Dupa cum era de asteptat, tinand cont si de rezultatele recentului control ANAF asupra datoriilor fiscale, niciun potential investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana, a anuntat ieri directorul general al companiei, Ion Smeeianu. Cum (noul) termen limita a expirat ieri dupa-masa, iar conferinta fusese deja anuntata pentru ora pranzului, situatia nu oferea “surprize”.
Arad-Timisoara, inca o autostrada de calitatea Bucuresti-Pitesti?, se intreaba romanialibera.ro.
Reparatia autostrazii va fi suportata de anul viitor de la buget. In asteptarea lunii decembrie 2013, cand expira garantia data de ei, cei doi constructori fac lucrari de mantuiala pentru a masca adevarata problema: fundatia proasta a autostrazii. Autostrada Arad-Timisoara, deschisa traficului in decembrie 2011, in urma unei investitii cifrate initial la 483 milioane lei, fara TVA, dar care a ajuns in prezent la 660 milioane lei, fara TVA, este reasfaltata pe toata lungimea, dupa ce stratul de suprafata a inceput sa se deterioreze, politistii impunand restrictii de viteza pe segmentele aflate in lucru.
Comentarii articol (0)