Augustin Zegrean a fost ales, in 10 iunie, pentru un nou mandat in functia de presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei, potrivit unei hotarari adoptate de institutie si publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 343, din 11 iunie 2013.
Potrivit documentului mentionat, in privinta candidaturii lui Zegrean au fost exprimate 7 voturi "pentru", astfel ca acesta va exercita functia de presedinte pentru inca 3 ani.
"Art. 1. – Domnul judecator Augustin Zegrean este ales in functia de presedinte al Curtii Constitutionale pe o perioada de 3 ani" - se precizeaza in actul adoptat de CCR si publicat marti in Monitor.
Hotararea a fost adoptata de Plenul Curtii Constitutionale, in sedinta din data de 10 iunie 2013, prezidata de domnul judecator Valer Dorneanu.
La sedinta au participat judecatorii Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Daniel Marius Morar, Iulia Antoanella Motoc, Mona-Maria Pivniceru, Valentin Zoltán Puskás, Tudorel Toader si Augustin Zegrean.
Amintim ca Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu si-au inceput recent mandatul de judecatori la CCR, ei inlocuindu-i pe Acsinte Gaspar, Ion Predescu si Aspazia Cojocaru, carora le-a expirat mandatul pe 8 iunie.
Cine este Augustin Zegrean?
Conform informatiilor de pe site-ul propriu al CCR, Augustin Zegrean este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, promotia 1980. Timp de 8 ani, intre 1980 si 1988, Zegrean a fost consilier juridic, ulterior promovand ca avocat in Baroul Bistrita-Nasaud, specializat in drept civil si comercial, cu preocupari in domeniul privatizari societatilor comerciale si in insolventa.
In perioada 1990-1992 a fost senator, vicepresedinte al Comisiei juridice a Senatului, precum si membru al Comisiei de redactare a Constitutiei Romaniei.
In anul 2004 a fost ales deputat, membru in Comisia juridica de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor.
In 2007, a fost numit judecator CCR de Presedintele Romaniei, pentru un mandat de 9 ani. Ulterior, in iunie 2010, Zegrean a fost desemnat in functia de conducere a institutiei, pentru trei ani.
Comentarii articol (1)