Prima Casa va avea plafonul suplimentat in maximum doua saptamani, titreaza capital.ro.
In conditiile in care creditarea prin programul Prima Casa a mers in prima parte a anului mai rapid decat anul trecut si decat se asteptau autoritatile, Ministerul Finantelor va suplimenta plafonul de garantii de stat cel tarziu pana la finele lunii iulie, astfel incat creditarea sa nu se intrerupa, au declarat pentru Capital surse din minister.
Totodata, este posibil ca anumite banci sa nu mai doreasca o suplimentare a plafonului si sa refuze sa mai primeasca dosare de la clienti, acestia avand optiunea de a se indrepta catre celelalte banci din program.
Cum sta Romania in topul european al neregulilor la autostrazi, se intreaba romanialibera.ro.
Fara a avea cele mai scumpe autostrazi, dar aceasta nu inseamna ca avem autostrazi mult mai ieftine decat media europeana, Romania s-ar clasa in fruntea unui top european al umflarii contractelor si intarzierilor in executie.
Proiectele de infrastructura din UE finantate din doua fonduri europene, anume cel de Dezvoltare Regionala si cel de Coeziune, inregistreaza intr-o masura prea mare depasiri ale valorilor contractuale, trafic mai redus decat cel estimat, diferente mari de costuri intre proiecte asemanatoare si intarzieri in realizare, arata un raport dat publicitatii zilele trecute de catre Curtea Europeana de Audit (CEA), echivalentul UE al Curtii Romane de Conturi.
Topul companiilor de asigurari cu cei mai multi clienti nemultumiti, potrivit dailybusiness.ro.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), inclusa in acest an in Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), a analizat si solutionat in 2012 un numar de 7.405 petitii intemeiate.
“In anul 2012, la CSA au fost inregistrate, analizate si solutionate 7.405 de petitii, ceea ce a reprezentat 0,83% din cele 887.115 dosare de dauna avizate de asiguratori si 0,0453% din cele 16.345.506 de contracte de asigurare aflate in vigoare”, se arata in raportul anual al Comisiei.
Temele Romaniei in noul acord cu FMI, scrie adevarul.ro.
Reformarea sistemului sanitar, restructurarea companiilor de stat si privatizarea unora dintre acestea, continuarea liberalizarii pietelor de energie electrica si gaze vor fi partile principale ale noului acord, alaturi de consolidarea macroeconomica si o mai mare atentie acordata sectorului bancar.
in principiu, Romania trebuie sa continue in zonele nevralgice ramase de la precedentele doua acorduri.
Comentarii articol (0)