Maratonul de la Prima Casa, intre finish si un nou start. Doar 4 banci mai primesc dosare, titreaza capital.ro.
Clientii speriati ca Prima Casa s-ar putea termina in acest an au dat navala la credite, desi autoritatile au anuntat ca vor continua sa sprijine programul. 12 banci au terminat plafonul. Vezi care sunt ultimele 4 banci care mai primesc dosare.
Cu toate ca in urma cu patru saptamani reprezentantii Finantelor declarau in exclusivitate pentru Capital ca monitorizeaza atent programul Prima Casa si sunt pregatiti sa intervina rapid cu sume suplimentare astfel incat creditarea sa nu se intrerupa, ritmul de accesare a garantiilor a crescut peste orice asteptari, din cauza clientilor panicati ca acum au ultima sansa sa ia un credit ipotecar cu avans de doar 5% si la cele mai mici costuri.
Zi istorica in negocierile cu FMI: Se transeaza cea mai veche promisiune a PSD, scrie evz.ro.
Astazi sau maine Fondul Monetar International va purta discutii cu Executivul in privinta reducerii taxei pe valoarea adaugata de la 24% la 9% pentru produsele de panificatie, de la 1 septembrie, a declarat ieri seara Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, in cadrul unei emisiuni televizate.
"Scaderea TVA la 9% face parte dintr-un pachet fiscal mai larg care se negociaza cu Fondul si probabil maine (azi n.r.), daca nu cel tarziu poimaine (maine n.r.), marþi, se va lua o decizie intr-un sens sau altul. Deocamdata nu pot sa confirm ca este o decizie care se va lua 100%. In momentul de fata nu avem o solutie pe scaderea TVA", a explicat Constantin, citat de Agerpres.
Cheltuielile statului cu dobanzile au ajuns la 1% din PIB, cat deficitul bugetar, informeaza adevarul.ro.
Statul a platit 6,3 miliarde de lei in primele sase luni pentru a acoperi imprumuturile atrase in trecutul apropiat, suma echivalenta cu decalajul dintre veniturile si cheltuielile bugetare din aceeasi perioada.
In anii crizei, dar mai ales dupa aceea, statul a devenit principalul client al bancilor, imprumutandu-se cu o frecventa nemaiintalnita - peste un miliard de lei pe luna. Daca atunci consecintele erau resimtite de firme, acum efectele se vad si in bugetul de stat
Ce sanse are initiativa fericirii financiare pentru toti europenii, se intreaba dailybusiness.ro.
Cum ar fi sa primesti un venit mediu garantat, care sa iti asigure un trai decent, numai pentru ca existi, fara sa mai trebuiasca sa muncesti? O initiativa la nivel european vrea sa instituie "fericirea financiara" pe continent. E posibil?
Unconditional Basic Income (UBI) sau venitul mediu garantat. O suma de bani pe care sa o incaseze fiecare locuitor al unui stat UE. Asta prevede o propunere venita de la cetateni din 15 tari: Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Marea Britanie.
Comentarii articol (0)