Buna seara,
De curand am achizitionat un teren intravilan construibil prin contract de vanzare-cumparare, teren pe care vanzatorul l-a primit prin act de donatie, donatorul neavand ascendenti sau descendenti in viata.
Eu fiind un cumparator de buna credinta, imobilul fiind achizitionat prin acest contract de vanzare-cumparare, credeti ca pot accesa programul Guvernamental Prima Casa in vederea construirii unei locuinte unifamiliale?
Da. Procedura o gasiti in OUG de anul acesta, prima casa 3. Oricum, cred a e tarziu sa va apucati acum de acte ptr credit. Pasii sunt:
Proiect
Aprobari
Contractare constructor
Contractare credit (cred ca o sa fie prima casa 5 sau 6)
Construire
Rate pana la adanci batraneti
Varianta 2
Proiect
Aprobari
Deschidere firma constructii pe numele altcuiva
Angajare personal
Contractare credit (cred ca o sa fie prima casa 5 sau 6)
Construire
Lichidare firma
Rate mai mici, pana la adanci batraneti
Sau credit de nevoi personale cu ipoteca pe teren, cu dobanda foarte apropiata de "prima casa" si fara conditionari de eliberarea banilor de prezentarea unei facturi (cu tva).
In legatura cu firma...., nu sunt jurist/contabil dar cred ca sunt multe de discutat pe aceasta tema, (tva, contributii, impozit pe profit/venit) sau eventualul cumparator.
proiect+firma+materiale=casa
proiect+firma mea+materiale=casa
firma=salariati+profit 100%
firma mea=salariati+profit0%
inlocuiti in algoritm valorile si o sa aveti rezultatul. Chiar daca este vorba de tva, taxe, impozite, avocati si altele, tot este mai ieftin. Este un fel de regie proprie. TVA este deductibil si asa faceti o casa mai ieftina cu 24% TVA si mai ieftina cu profitul pe care-l reinvestiti in propria afacere. :D
Bineinteles, trebuie sa aveti cel putin o pregatire de economist altfel... #-o
succes!;)