Acord preventiv de miliarde de euro cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, informeaza adevarul.ro.
Guvernul a ajuns la un acord in valoare de patru miliarde de euro cu Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala, pe doi ani, din care doua miliarde de euro provin de la FMI si doua miliarde sunt rezervate de catre executivul comunitar.
Autoritatile si-au manifestat intentia de a nu trage acesti bani, a declarat Andrea Schaecter, sefa misiunii FMI in Romania. Ea a mai spus ca institutia estimeaza o crestere economica de 2%, datorita cresterii exporturilor.
La ce ne foloseste productia record din agricultura, se intreaba romanialibera.ro.
Romania a urcat pe locul 2 in Europa la productia de porumb inca de anul trecut. La nivel mondial se anunta cea mai buna productie de grau din istorie.
Anul agricol 2013 este unul dintre cei mai buni ai Romaniei din ultimii 20 de ani, depasind ca valori rezultatele din 1995. Situatia este cu atat mai buna cu cat tara noastra a urcat pe locul 2 in Europa la productia de porumb si pe locul 5 in Uniunea Europeana la productia de grau.
Topul celor mai protejate societati de asigurare, titreaza capital.ro.
Rezervele, reasigurarea si, in cazuri critice, nivelul de lichiditati disponibil in banci si casierii sunt cei mai importanti trei indicatori care definesc gradul de siguranta al unei societati de asigurare. Capital a realizat un top in functie de acesti parametri
Societatile de asigurare din Romania s-au protejat, in 2012, mai mult decat au facut-o in anii precedenti. Ele au cumparat mai multa reasigurare, au constituit ceva mai multe rezerve si, in plus, au ales sa pastreze o parte mai mare a activelor in cash. Unele societati au inregistrat chiar cresteri spectaculoase, cel putin in ceea ce priveste reasigurarea. Ca pondere in totalul subscrierilor, se poate observa o crestere a primelor cedate in reasigurarea fata de 2011, de la 20% la peste 26%.
Rectificarea bugetara ne lasa cu groapa in drum, scrie evz.ro.
Ministerele Muncii, Transporturilor, Agriculturii si Fondurilor Europene se numara printre perdantii primei rectificari bugetare adoptate de Guvern anul acesta.
Cea mai mare taiere de fonduri s-a operat la Ministerul Muncii, de 1,1 miliarde lei. Nici Ministerul Transporturilor (MT) nu sta mai bine. Institutia a ramas mai saraca cu 953 de milioane de euro, dupa rectificarea bugetara.
Efectele cresterii accizei la bauturile alcoolice: "Va fi un cutremur in domeniu, se va inchide tot", potrivit dailybusiness.ro.
Bauturile alcoolice se vor scumpi cu 25-40% daca vor creste accizele la alcool, dupa cum a anuntat luni ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, iar evaziunea fiscala va urca la 90%, de la 70-80% in prezent, a declarat presedintele patronatului GARANT, Romulus Dascalu.
Ministrul Finantelor a anuntat luni ca impactul negativ al reducerii TVA la paine la 9%, de la 1 septembrie, va fi compensat prin cresterea accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux. Astfel, acciza la alcool va creste cu 33%, de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru.
Comentarii articol (0)