Ce aduce Prima Casa cu credite in lei: Rate mai scumpe, locuinte mai ieftine, potrivit dailybusiness.ro.
Dupa ce statul va impune ca garantiile pentru Prima Casa sa se acorde si sa se plateasca in moneda nationala, oamenii vor fi nevoiti sa acceseze numai credite in lei. In prezent, rata la un credit Prima Casa” in lei este cu 30% mai mare fata de rata la un credit in euro.
Plafonul garantiilor pentru creditele din programul Prima Casa va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei pentru achizitia locuintelor construite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), iar garantiile vor fi acordate si platite numai in moneda nationala.
Cati bani au incasat anul trecut proprietarii celor mai mari ansambluri rezidentiale, se intreaba capital.ro.
Cele mai mari zece ansambluri rezidentiale din Bucuresti si imprejurimi au incasat anul trecut din vanzarile de apartamente circa 36 mil. euro, echivalentul a 450 de locuinte, la un pret mediu de 80.000 de euro si se afunda in datorii
Rezultatul dezvoltatorilor este mai slab decat in 2011, cand rulajul din vanzari a fost de circa 41 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP). Din analiza Capital au fost excluse ansamblurile rezidentiale Militari Residence (3.500 de locuinte) si Cartierul Latin (1.000 de locuinte), deoarece vand apartamente prin intermediul unor persoane fizice autorizate.
Ieftinirea painii ascunde majorari substantiale de taxe. Consecinta: creste evaziunea!, titreaza evz.ro.
Prin reducerea TVA la paine la 9% se urmareste scaderea evaziunii fiscale. Dar majoararea accizelor la bauturi spirtoase va creste piata neagra a alcoolului. Bugetul va pierde din aplicarea celor doua masuri peste 100 de milioane de euro, potrivit specialistilor.
Pentru reducerea TVA, statul face un efort bugetar de 80 de milioane de lei in ultimele patru luni ale acestui an si spera sa castige 252 de milioane de lei din taxarea „luxului”.
Sefa misiunii FMI, despre CFR Marfa: Asteptam finalizarea privatizarii, informeaza romanialibera.ro.
FMI va lasa procesul de privatizare a CFR Marfa sa se deruleze "asa cum trebuie" si asteapta finalizarea privatizarii, care a reprezentat un punct important in acordul precedent al institutiei cu autoritatile romane, a declarat miercuri sefa misiunii FMI in Romania, relateaza Mediafax.
Intrebata cum apreciaza impasul in care se afla procedura de privatizare a CFR Marfa din cauza neintelegerilor dintre premier si presedintele Romaniei, sefa misiunii FMI a spus ca nu stie ce ar putea "specula" in acest moment, punctand ca privatizarea companiei de stat a reprezentat un punct important in programul anterior dintre Guvern si institutiile financiare internationale.
Comentarii articol (0)