Cosmar fiscal pentru proprietarii de case, titreaza capital.ro.
Guvernul pregateste noi lovituri fiscale pentru romanii care au imobile de inchiriat. Masurile planuite pentru 2014 vor lovi nu doar proprietarii, ci si afacerile mici, evaziunea fiind singura scapare.
Plata contributiilor de sanatate pentru toate veniturile din chirii va fi cel mai impovarator bir. In prezent, datoreaza CAS pe banii din chirii doar cei care nu mai au si alte venituri salariale sau pensii. Din 2014, obligatia s-ar putea extinde si pentru cei deja asigurati ca salariati sau PFA.
EVZ.ro: Totul despre noul program „Prima Casa”. Ce banci participa, care sunt noile conditii, ce credit iti mai permiti, informeaza.
In cateva zile, romanii ar putea incepe sa depuna dosarele de finantare in cadrul Programului "Prima Casa". Costurile mai mari ale creditelor, care vor fi acordate de acum numai in lei, i-ar putea tine insa pe cei cu salarii mici departe de aceste imprumuturi
De acum incolo creditele "Prima Casa" se vor acorda numai in moneda nationala, ceea ce creste substantial costului imprumutului, care este cu 25 - 30% mai scump decat varianta in euro.
Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara s-a bazat pe estimari nerealiste, scrie romanialibera.ro.
Rectificarea bugetara incalca mai multe reguli fiscal bugetare, cea mai importanta fiind tinta de deficit, si a fost facuta pe baza unor proiectii nerealiste, numai din impozitul pe venit si contributii din asigurari veniturile fiind supraestimate cu 1 miliard de lei, potrivit Mediafax.
"Incalcarea de catre proiectul de rectificare bugetara a regulilor fiscal bugetare submineaza grav credibilitatea acestora, mai ales in ceea ce priveste nerespectarea tintei de deficit bugetar", arata Consiliul intr-o opinie formulata la 30 iulie, data la care Guvernul a decis prima rectificare bugetara a anului.
Ce curs euro-leu am putea avea la finele anului, se intreaba jurnalul.ro.
Cursul de schimb s-ar putea situa la 4,43 lei/euro in decembrie 2013 si la 4,33 lei/euro la finele anului viitor, apreciaza analistii financiar-bancari, acestia estimand totodata ca dobanda interbancara Robor la 3 luni s-ar putea diminua usor, la 3,7%, pe fondul reducerii dobanzii cheie.
Cursul de schimb euro-leu ar putea varia intre 4,3 si 4,5 lei/euro in decembrie anul acesta si intre 4 si 4,7 lei/euro la finele anului viitor, potrivit estimarilor analistilor din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania, care au participat la un sondaj intern.
Comentarii articol (1)