Totusi, dupa tot efortul depus si momentele tensionate de asteptare, feedback-ul se poate intampla sa nu fie cel asteptat, in ciuda sperantelor tale. Faptul ca au ales alt candidat nu trebuie sa te descurajeze pe termen lung. Continua sa perseverezi si sa investesti energie in cautarea unui job potrivit pentru tine.
In acest context ne-a atras atentia articolul de pe Careerealism.com, articol ce scoate in evidenta trei aspecte importante de care trebuie sa tina cont cei care nu au obtinut jobul dorit.
1. Fii amabil
Chiar daca raspunsul nu a fost cel dorit, este util sa trimiti un mesaj de follow-up prin care sa multumesti pentru timpul acordat si pentru experienta avuta pe parcusul intregului proces.
2. Fii o resursa, daca poti
Daca pe parcursul discutiei cu angajatorul, acesta si-a manifestat interesul pentru o informatie/persoana la care poti avea acces usor, fii acea persoana de legatura si da o mana de ajutor. Chiar daca nu este neaparat o oportunitate directa pentru tine, este, in mod cert, un avantaj de care angajatorul/intervievatorul va putea tine cont pe viitor.
3. Manifesta (in continuare) interes pentru respectiva companie
Faptul ca nu ai fost ales pentru jobul dorit, nu inseamna ca trebuie sa renunti sa iti manifesti interesul pentru compania respectiva si pentru alte oportunitati viitoare (mai ales daca esti convins ca ar putea fi un mediu de lucru potrivit pentru tine). Un candidat cu o atitudine pozitiva va atrage atentia si va avea sanse mai mari de a fi recomandat pentru o (alta) pozitie vacanta in cadrul aceleiasi organizatii.
Recomandarile de mai sus ni se par cu atat mai valabile in contextul colaborarii cu o companie de consultanta care ofera servicii de recrutare. Chiar daca ai fost respins(a) intr-unul din proiectele de recrutare pentru care ai fost contactat(a), faptul ca ai participat la un proces de evaluare, ca ai avut ocazia sa discuti detalii semnificative despre experienta si motivatia ta cu un consultant, te poate ajuta considerabil in efortul de a fi recomandat (intr-un timp mai scurt) unei alte companii.
O atitudine potrivita iti va deschide drumul catre oportunitati profesionale si te va ajuta sa obtii o recomandare pentru un alt job compatibil cu abilitatile tale.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa parcurgeti tot articolul intitulat 3 Must-Does When you Don’t Get the Job.
Articol aparut initial pe www.portalhr.ro. Puteti citi articolul original AICI.
Comentarii articol (1)