Bancile au inceput sa ieftineasca imprumuturile Prima Casa, scrie dailybusiness.ro.
Bancile incep sa ieftineasca creditele in lei prin programul Prima Casa, a urmare a deciziei BNR de a reduce dobanda cheie la minimul istoric de 4,5%. Primul pas in acest sens a fost facut de Banca Transilvania.
“Banca Transilvania ieftineste imprumuturile Prima Casa, avand in prezent o dobanda anuala efectiva (DAE) de 6,23% si cu o dobanda nominala de 3,76% - pana la 30 septembrie a.c. Datorita noilor caracteristici ale acestor credite, acordate in exclusivitate in lei, clientii vor putea lua un imprumut cu pana la 7,8% mai mare decat pana acum”, au spus oficialii bancii intr-un comunicat.
Unde gasim cei mai ieftini carburanti, potrivit evz.ro.
Comparativ cu vecinii, Romania sta mai bine la capitolul ”Preturi la pompa”. In tara, daca mergeti pe drumuri mai putin batute, sigur platiti mai putin.
Plecatul cu masina in vacanta a devenit pentru multi romani un lux, din cauza preturilor ridicate ale carburantilor. Totusi, daca va planificati riguros calatoria si vreti sa economisiti bani, sunt cateva lucruri de care e bine sa tineti cont pentru a alimenta mai ieftin. In primul rand, daca iesiti din tara, incercati sa va faceti plinul in Romania, pentru ca, potrivit statisticilor, avem inca unele dintre cele mai mici preturi la benzina si motorina din UE.
Din cauza accesului tot mai greu la finantarile din banci, firmele au ajuns sa se imprumute intre ele, anunta adevarul.ro.
In lipsa creditarii clasice, companiile mari le dau bani propriilor furnizori, cu termene tot mai lungi de plata, inlocuind astfel bancile comerciale. Practica s-a extins din agricultura si constructii la industrie.
O metoda mai putin conventionala de finantare, utilizata cel mai mult in agricultura, a inceput sa se extinda in mai multe sectoare de activitate si chiar sa inlocuiasca imprumuturile clasice din banci.
Cel mai simplu mod de a-ti lua credit pentru locuinta, informeaza capital.ro.
Romanii pot din nou sa isi ia, pe mai mult de cinci ani, credite garantate cu ipoteca pentru a-si finaliza, moderniza sau extinde locuintele fara a justifica chetuielile prin facturi. In plus, cand n-au bani de avans pentru o casa, pot aduce un alt imobil ca garantie.
Creditul de nevoi personale cu ipoteca, folosit in scopuri imobiliare/locative, a fost produsul cel mai afectat de regulamentul BNR din 2012, intrucat a fost clasificat ca un imprumut de consum si limitat la maximum 5 ani.
Comentarii articol (0)