ACCES GRATUIT
Pactul fiscal urmareste dezvoltarea durabila a mediului de afaceri, declara premierul român
Am propus realizarea pactului fiscal pentru realizarea unui cadrul de dezvoltare durabila si coerenta pentru mediul de afaceri în România, a declarat, marti, premierul Calin Popescu Tariceanu, la întâlnirea de afaceri cu Guvernul României, organizata de 'The Economist', la Bucuresti.
Articolul continuă mai jos
"Din 2007 va fi necesara acoperirea unor obligatii si drepturi care vin odata cu integrarea europeana, precum contributia la bugetul si cofinantarea fondurilor europene, iar rolul pactului fiscal va fi acela de a elimina socurile provocate de modificarile fundamentale de politica fiscala si eventualele rasturnari economice", a aratat primul-ministru, subliniind ca 'trebuie recuperate decalajele care ne separa de UE".
Prin pactul fiscal se doreste atingerea unui grad mai ridicat de stabilitate fiscala. În acest scop, împreuna cu ministrul de finante, premierul Tariceanu a hotarât o strategie fiscala care sa ofere investitorilor o perspectiva pe termen lung. Tot în acest scop Guvernul colaboreaza pentru "eliminarea coruptiei si a evaziunii fiscale".
"În prezent în România exista circa un milion de persoane care lucreaza la negru", a avertizat primul-ministru.
Referitor la coruptia din vama acesta a precizat ca veniturile din taxele vamale au crescut cu peste 30 la suta, ceea ce "reflecta un comportament corect al autoritatilor vamale".
În privinta TVA, premierul a spus ca aceasta va ramâne acelasi nivel de 19 la suta si ca este împotriva ideii de TVA diferentiat, referindu-se la o astfel de masura ca la una din posibilitatile contribuabililor de a nu-si plati contributiile fata de stat.
Pentru ca una dintre preocuparile guvernului este grija fata de banul public, premierul a enumerat cele patru prioritati ale executivului, referindu-se la dezvoltarea infrastructurii, învatamânt si cercetare, reforma sistemului de sanatate precum si agricultura si dezvoltarea rurala.
"Avem ca prioritate dezvoltarea Coridorului IV Pan European, care este mult întârziat, si vom demara cu toate fortele acest proiect", a mentionat Tariceanu.
Despre fondurile comunitare Tariceanu a spus ca absorbtia acestora este înca redusa si exista înca probleme de a crea resurse bugetare de cofinantare a acestor programe.
"Contributiile României la Uniunea Europeana vor fi de circa 1,1 la suta, iar pentru absorbirea fondurilor comunitare vom avea nevoie de 1,5 la suta din PIB", a precizat Calin Popescu Tariceanu.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)