FONDURILE EUROPENE prin derulate prin programul FEADR (fostul SAPARD)sunt disponibile pentru orice tip de activitate desfasurata de intreprinderile nou-infintata,deci nu numai pentru activitati desfasurate in mediul rural.Problema ar fi mai degraba asigurarea cofinatarii investitiei (start-up-urile nu sunt crediate de cele mai multe ori)
Stimate "danajustme",
Din pacate, trebuie sa va contrazic.
F.E.A.D.R. este un fond european destinat exclusiv investitiilor din mediul rural.
In acest sens, mentionez ca, pentru activitati de start-up, prin F.E.A.D.R. pot obtine bani numai afacerile care au nu numai punctul de lucru (unde sa zicem ca se realizeaza investitia) in zona rurala, ci si sediul social in mediul rural.
De altfel F.E.A.D.R. inseamna: Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala!
Cu deosebit respec, Sov Consulting va sta la dispozitie pentru orice alte detalii.
Stimate "consultant" ar trebui sa mai cititi ceva ghiduri,ati auzit de masura 123?dar de masura 121?si mai sunt si alte masuri , unde beneficiarii nu sunt obligati nici sa aiba sediul social in mediul rural dar nici nu sunt obligati sa-si desfasoare activitatea in mediul rural!!!!Lectura placuta!
121 şi 123 nu au facut obiectul discutiei noastre (cel puţin nu am intentionat asta).
Iar despre FEADR, ca fond destinat exclusiv investitiilor in mediul rural, am vorbit prin prisma destinatiei lui in acceptie europeana si nu romaneasca.
La noi, comunele (zeci) au devenit orase in mod impropriu si chiar neconstructiv (pentru satisfacerea unor interese private inguste), motiv pentru care agricultura si chiar zootehnie intalnim acum in Romania in .... orase (ceea ce nu se vede in Occident).
Am prezentat start-up-ul pentru microintreprinderi in mediul rural (pe 312 si trebuia, e adevarat sa ma refer doar la exemplul pentru 312 si nu la toate masurile), doar exemplificativ si nu limitativ (puteam vorbi de 313, 121 etc.). Iar raportarea am facut-o la toate tipurile de fonduri europene (nu numai FEADR); prin POR, domeniul 4.3., de pilda, nu se finanteaza start-up-urile).
In speranta ca, pe viitor, atat noi vom fi mai precisi in exprimare, cat si dumneavoastra mai putin acid in dialog, va dorim numai bine.
Cu stima, Sov Consulting
ATENTIE!
Pentru ca am vorbit si despre domeniul 4.3. (dezvoltare microintreprinderi in mediul urban), care, din pacate nu este disponibil si pentru afaceri noi, doresc sa amintesc firmelor cu pana la 9 angajati, care au inregistrat profit pe 2008, ca in aprilie-mai va fi lansata o noua sesiune de cerere de proiecte cu depunere continua (ceea ce inseamna ca au prioritate cei ce depun mai devreme), pana la epuizarea fondurilor pana in 2013!!!
Se pot solicita bani pentru diverse afaceri, de la productie, servicii si pana la consultanta, iar procentul de finantare este de 70% din costurile fara TVA, dar nu mai mult de 200.000 euro.
Sugeram sa va grabiti.
Succes!