La examenul de promovare a judecatorilor si procurorilor in functii de executie, efectiva si pe loc, s-au afisat rezultatele finale, in urma solutionarii contestatiilor la probele scrise tip grila, pe site-ul Institutului National al Magistraturii (INM).
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat organizarea, prin intermediul INM, a concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor in functii de executie, efectiva si pe loc, in conditiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, conform unui anunt al INM de pe pagina sa de internet.
Pentru promovarea efectiva a acestui examen au fost scoase la concurs 90 de functii de executie vacante la nivelul instantelor judecatoresti, dintre care 80 la tribunale si 10 la curtile de apel.
De asemenea, erau libere 85 de functii de executie la nivelul parchetelor de la langa instantele judecatoresti, dintre care 83 la parchetele de pe langa tribunale si 2 posturi la parchetele de pe langa curtile de apel.
Conform tabelelor de pe site-ul INM, pentru acest examen, s-au inscris:
-
la functiile de judecatori, 131 de candidati dintre care au fost respinsi 2 dintre candidatii de la Curtea de Apel Suceava, astfel ca au ramas 129 de candidati pentru ultima etapa;
-
la functiile de procurori, 113 de candiati dintre care 7 au fost respinsi, astfel ca au ramas 106 candidati pentru ultima etapa.
Tabelul privind rezultatul verificarii indeplinirii de catre candidati a conditiilor legale de participare la concursul de promovare
efectiva in functii de executie poate fi consultat
aici in cazul judecatorilor si
aici in cazul procurorilor.
In ceea ce priveste promovarea pe loc, examenul a fost organizat pentru ocuparea unui numar de 100 de posturi de judecator la tribunale, 50 de posturi de judecator la curtile de apel, 60 de posturi de procuror la parchetele de pe langa tribunale si 30 de posturi de procuror la parchetele de pe langa curtile de apel.
In cazul acestui examen, au indeplinit conditiile legale de participare:
-
pentru posturile de posturile de judecator, 1054 de candidati dintre cei 1071 de candidati inscrisi, deoarece 11 au fost respinsi, iar 6 s-au retras; astfel, in medie, concurenta pentru un loc este de 7 candidati pe un loc;
-
pentru posturile de procuror, 480 de candidati dintre cei 483 de candidati inscrisi, 3 dintre ei fiind respinsi; astfel, in medie, concurenta pentru un loc este de 5,3 candidati pe un loc.
Tabelul privind rezultatul verificarii indeplinirii de catre candidati a conditiilor legale de participare la concursul de promovare
pe loc in functii de executie poate fi consultat
aici in cazul judecatorilor si
aici in cazul procurorilor.
Examenele la probele scrise pentru toate cele patru cazuri au avut loc pe 10 noiembrie 2013, iar primele rezultate au fost afisate pe 20 noiembrie, potrivit INM.
Conform rezultatelor afisate dupa intocmirea "Procesului - verbal privind solutionarea contestatiilor la punctaj pentru probele teoretice si practice din 10 noiembrie 2013", au sustinut examenele urmatorii concurenti, cu urmatoarele note finale:
-
la promovarea efectiva:
-
93 de procurori, cu note finale intre 5,25 si 9,95; toate rezultatele pot fi consultate aici;
-
113 de judecatori, cu note finale intre 6,2 si 9,95; toate rezultatele pot fi consultate aici;
-
promovarea pe loc:
-
225 de procurori, cu note finale intre 2,325 si 9,85, unul dintre candidati absentand la proba practica; toate rezultatele pot fi consultate aici;
-
335 de judecatori, cu note finale intre 4,675 si 9,95, unul dintre candidati absentand la proba practica; toate rezultatele pot fi consultate aici.
Conform informatiilor de pe site-ul INM, judecatorii si procurorii care au dorit sa participe la examen au putut depune cereri de inscriere la CSM pana pe 26 septembrie inclusiv.
Cererea de inscrie a cuprins, obligatoriu, felul promovarii (efectiva sau pe loc), specializarea pentru care s-a optat in vederea stabilirii materiilor de concurs, instanta, respectiv parchetul la care s-a solicitat promovarea efectiva si pentru promovarea efectiva la tribunale si curti de apel, sectia pentru caret s-a optat.
Atentie! Fiecare candidat a putut formula o singura optiune si a avut dreptul sa revina asupra optiunii formulate pana la data expirarii termenului de inscriere, a mentionat sursa citata.
Potrivit Hotararii CSM nr. 621/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, examenul consta in doua probe scrise tip grila pentru verificarea cunostintelor teoretice si practice.
Puteti consulta listele cu posturile vacante, tematica si bibliografia pentru concurs, calendarul examenului, precum si modelul cererii de inscriere aici.