Cum pot firmele sa angajeze tineri, dar sa faca economii in acelasi timp, scrie evz.ro.
Parlamentul European a votat cu o majoritate de peste 500 de voturi un act normativ prin care IMM-urile vor fi scutite de un procent din taxe pentru absorbirea fortei de munca tinere. Practic, o intreprindere care va angaja 15% someri tineri va beneficia de 15% scutiri de taxe.
"Aceasta schema va fi proportionala cu rata de angajare de someri tineri. Ce inseamna asta? Daca o intreprindere angajeaza 15% someri tineri va beneficia de 15% scutiri de taxe. Pentru aceasta, statele membre vor beneficia de subventii de angajare din partea Uniunii Europene", a explicat europarlamentarul Petru Luhan, sus?inatorul acestei masuri.
Consiliul Fiscal: evaziunea fiscala se ridica anul trecut la 81 de miliarde de lei, mult mai mare decat in 2008, cand era 57 de miliarde, prezinta adevarul.ro
Evaziunea fiscala a crescut in perioada de criza cu aproximativ 3 puncte procentuale din PIB, de la 11,2% in 2008 la 14% din PIB in 2012, dar in scadere fata de 2010, cand majorarea taxelor a dus la un nivel record al impozitelor neplatite, de 15,2% din PIB, potrivit raportului Consiliului Fiscal. Analiza are ca baza de plecare estimarile Insitutului National de Statistica privind economia subterana, care s-a ridicat anul trecut la 24,5% din PIB, fata de 19,5% din PIB in 2008, o diferenta de 5 puncte procentuale in patru ani. Si la aceast capitol varful a fost atins in 2010, cu un nivel de 24,8% din PIB.
Tarile UE ar putea obliga SUA si Canada sa elimine vizele pentru romani, informeaza dailybusiness.ro.
Parlamentul European a votat, joi, o rezolutie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauza de reciprocitate care obliga SUA si Canada sa elimine vizele pentru romani, dar procedura este complicata si poate dura ani de zile.
Prin modificarea Regulamentului 539/2001, Uniunea Europeana poate reintroduce vizele pentru cetatenii americani si canadieni, in cazul in care Washington si Ottawa nu ridica obligativitatea vizelor pentru un stat membru al UE. Modificarea va intra in vigoare in decurs de 24 de luni de la publicarea in Jurnalul Oficial al UE. Textul adoptat joi este rezultatul unor negocieri intre Legislativul european si Consiliu si cuprinde doua amendamente.
Romania vrea 15 mld. euro pentru marile proiecte de infrastructura, anunta capital.ro.
Cel mai important document, „o prioritate“ pentru Transporturi, intarzie sa fie finalizat. In baza lui, Romania va primi fonduri europene pentru infrastructura incepand de anul viitor.
Septembrie 2013 este luna in care ar trebui finalizat Master Planul de Transport. Cel pu?in asa declara, in iulie, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova. In realitate, lucrurile par sa se miste intr-un alt ritm. Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, finalizarea documentului de care depinde absorb?ia fondurilor europene este mult mai greoaie.
Comentarii articol (0)