Boardul FMI va discuta noul acord cu Romania pe 27 septembrie. Care sunt angajamentele luate de Guvern fata de finantatorul international, informeaza adevarul.ro.
Consiliul Director al Fondului Monetar International va discuta vineri, 27 septembrie, scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane privind noul acord stand-by pe o perioada de doi ani, cu o valoare de circa 2 miliarde de euro, pe care Romania il va trata ca intelegere preventiva.
Angajatorii, mai prudenti cu bonusurile salariale anul acesta, scrie capital.ro.
Nesiguranta unei economii stabile atat la nivel local, in Romania, cat si la nivel international a afectat in ultimii ani bugetele de salarii, alte venituri, garantate sau variabile si beneficiile, arata ultimul studiu salarial Mercer. Chiar daca precautia este la ordinea zilei, vestile nu sunt atat de rele luand in considerare faptul ca doar 6% dintre companiile participante la studiul Mercer intentioneaza ca in acest an sa reduca din personal, un procent mai mic fata de anul trecut, cand acesta era de 8%. Totodata, anul acesta 46% isi manifesta dorinta de a angaja, iar 48% nu indica vreo schimbare in organigrama.
Rosia Montana, dincolo de manipulari. 10 motive pentru care Romania pierde, titreaza dailybusiness.ro.
Proiectul de la Rosia Montana este, fara indoiala, cel mai important subiect de pe agenda publica, dovada manifestatiile fara precedent organizate de societatea civila in ultimii 20 de ani. Cazul a devenit atat de important incat poate determina o schimbare fundamentala a modului in care autoritatile trateaza investitorii straini, in favoarea Romaniei si nu a intereselor private.
Eurostat: Romania, lider in UE la cresterea lucrarilor de constructii in luna iulie, relateaza jurnalul.ro.
Romania a avut, in luna iulie 2013, comparativ cu luna iunie 2013, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, 8,6%, in conditiile in care la nivelul UE s-a inregistrat o crestere de 0,7%, iar in zona euro volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o crestere de 0,3%, arata datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistica (Eurostat), informeaza agerpres.ro.
Ce fac bancile cu banii de credite, se intreaba romanialibera.ro.
Teoretic, principalele functiuni ale unei banci sunt atragerea de fonduri de la clienti si plasarea lor in credite catre alti clienti, de obicei privati. In practica, in Romania postcriza, o buna parte a sumelor atrase in euro pleaca spre centralele bancare, in timp ce sumele in lei sunt plasate statului.
Comentarii articol (0)