Partea buna a crizei: scade pretul energiei, iar liberalizarea se face mai usor. Partea proasta: furnizorii au facturi neincasate de un miliard de euro, titreaza adevarul.ro.
Scaderea preturilor la electricitate, cauzata de reducerea cererii din cauza crizei, a usurat aplicarea calendarului de dereglementare a preturilor, convenita cu Fondul Monetar International (FMI). La energie electrica, aplicarea calendarului de liberalizare a fost usurata de scaderea productiei, care a dus la scaderea pretului. Media pietei pe piata pentru ziua urmatoare este de 140-150 lei, cu 100 lei mai putin ca anul trecut”, a declarat Niculae Havrilet, la o conferinta despre energie.
Dailybusiness.ro: Romania poate atrage fonduri UE de 9 ori mai mari decat ce ar obtine din exploatarea Rosia Montana.
"Pentru ca in perioada 2014-2020 vor fi si mai multi bani, Rosia Montana se poate dezvolta si poate sa atraga fonduri pe agricultura, pe antreprenoriat, pe turism", a declarat, joi, Irina Pop reprezentant al Fundatiei PACT si al Retelei RuralNet, intr-o conferinta sustinuta impreuna cu reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa" si ActiveWatch pe tema locurilor de munca de la Rosia Montana.
Guvernul pregateste Oltchim pentru esec, scrie evz.ro.
Niciun mare investitor in domeniu nu s-a aratat interesat de Oltchim, desi negocierile pentru vanzare incep de luna viitoare. Statul risca sa rateze iar privatizarea uneia dintre cele mai valoroase companii din industrie care i-a mai ramas in portofoliu. Oltchim Ramnicu Valcea, cel mai mare combinat chimic din Europa Centrala si de Sud-Est, ar putea avea soarta trista a multor altor societati industriale puse pe butuci dupa Revolutie.
BNR sfatuieste bancile sa evite procesele si sa negocieze cu clientii acorduri pe clauze abuzive, informeaza jurnalul.ro.
BNR considera ca bancile ar putea sa negocieze cu clientii pe clauzele considerate abuzive si sa incheie intelegeri cu acestia pentru a evita procese colective in instanta, care ar presupune consum de timp si bani pentru toti cei implicati, potrivit viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu. "Nu doar ca o consideram posibila, o consideram si dezirabila, pentru ca ea salveaza timp si salveaza bani pentru toata lumea. Am incurajat bancile sa creeze mecanisme de consultare, mediere, conciliere cu clientii", a spus Olteanu, intrebat daca BNR considera posibila solutia unei intelegeri intre banci si clienti pe clauze abuzive, la un colocviu organizat de banca centrala cu tema "Relatia banca - client perspective legislative".
Teapa cu buletinul pe piata romaneasca de capital, relateaza romanialibera.ro.
Un investitor in valori mobiliare din Romania a ramas fara actiuni valorand 900.000 de lei dupa ce un grup infractional i le-a vandut printr-o societate de intermediere. Pagubitul ar fi nimeni altul decat Ana Maria Mihailescu, director in cadrul Bancii Mondiale. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu au dispus trimiterea in judecata a unui numar de opt inculpati, dintre care trei in stare de arest preventiv, pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals, fiind vorba de un prejudiciu de peste 900.000 de lei.
Comentarii articol (0)