Cum salvam micile afaceri care duc in spate economia tarii, se intreaba capital.ro.
Controale abuzive, legi stupide, banci reticente, stat rau-platnic. Sunt doar cateva dintre problemele motorului economiei: IMM-urile. Capital continua sa sustina sutele de mii de „supravietuitori“ ai crizei.
Peste doua sute de intreprinderi mici si mijlocii mor zilnic in Romania, in timp ce alte aproape 70 isi declara insolventa intrand, in 95% din cazuri, pe calea falimentului. Si totusi, exista viata in sectorul cu ponderea cea mai importanta in economia tarii, pentru ca doua treimi din PIB-ul Romaniei se formeaza in „laboratoarele“ IMM, iar 67% din forta de munca se afla tot acolo. Altfel spus, daca IMM-urile mor, moare si Romania.
Evolutie surprinzatoare la "Prima Casa", titreaza evz.ro.
Relansarea programului doar pentru credite in lei a scazut cu mult cererea. Insa, pe termen lung aceste credite pot fi mai avantajoase decat alternativele in euro.
Cererea pentru actuala varianta a programului este scazuta. Daca anterior, cand se acordau si credite in euro, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri prelucra de la 100 la 200 de dosare de credite pe zi, acum ritmul a scazut la jumatate. Aurel Saramet, presedintele Fondului, nu exclude ca situatia s-ar mai putea imbunatati. Programul guvernamental a pastrat avantajul avansului de numai 5%, dar are costuri mai mari decat creditele in euro.
“Camatarie cu acte”. Pretul platit pentru un imprumut rapid, doar cu buletinul, informeaza dailybusiness.ro.
Saracia ii impinge pe tot mai multi romani sa caute imprumuturi din ce in ce mai mari si mai riscante. Si, pentru ca drumul catre banca le este inchis, pentru ca nu indeplinesc conditiile pentru creditare, ei ajung la mana asa-numitelor IFN-uri, care ii atrag cu imprumuturi in doua ore, doar cu buletinul.
Listarea Nuclearelectrica e un succes, compania a strans 312 milioane de lei din majorarea de capital, anunta adevarul.ro.
Listarea Nuclearelectrica s-a incheiat cu succes, compania strangand 312 milioane de lei din vanzarea a 11,07%, din care 10% au fost listati pe bursa, iar Fondul Proprietatea a cumparat 1,07%, a declarat Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie.
Comentarii articol (0)