Reducerea TVA la paine, o frectie la un picior de lemn. Pretul a scazut cu numai 6%, potrivit dailybusiness.ro.
Reducerea TVA la 9% pentru panificatie a avut ca efect scaderea cu circa 6% a pretului de vanzare a painii la raft, jumatate din diferenta de pret rezultata la un TVA de 24%, astfel ca incasarile la producatori si in zona de retail au crescut, reiese din datele Consiliului Concurentei.
"Idealul (reducerea pretului la paine dupa reducerea TVA de la 24% la 9%, n.red.) ar fi fost de 12%. Ceea ce vedem este o reducere undeva pe la jumatate sau un pic peste jumatate, ceea ce inseamna ca o parte din reducere se duce la consumator, o parte se duce la agentul economic. Este cam ceea ce ne asteptam sa fie din punct de vedere economic. Astfel, o parte din socul pozitiv se duce la consumator, o parte se duce la producator", a declarat agentiei Mediafax, Bodgan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Facultatea se scumpeste si anul acesta: taxe mai mari in medie cu 500 de lei, anunta capital.ro.
Finantarea slaba a educatiei obliga universitatile sa creasca taxele de studiu si de camin, arata Asociatia Nationala a Organizatiilor Studentesti (ANOSR) din România in studiul "Responsabilitate pentru Educatie!".
Analizand situatia din cadrul a 23 de universitati din tara , ANOSR a constatat ca in 17 dintre acestea (74%) au crescut taxele de studiu sau au existat discutii in acest sens la nivelul structurilor de conducere ale universitatilor in ultimul an universitar.
EVZ.ro: Patronii pregatesc NOI DISPONIBILIZaRI. Vezi in ce domenii
Operatorii din industrie si cei din constructii vor efectua noi reduceri de personal insa in industrie procesul isi va tempera amplitudinea, arata un sondaj publicat de Banca Nationala pentru luna septembrie.
Unde se duc banii din listarea Nuclearelectrica, se intreaba adevarul.ro.
Nuclearelectrica a obtinut 312,4 milioane de lei din majorarea cu 11,077% a capitalului social, insa destinatia banilor nu mai este asa de sigura: daca in prospectul de listare se mentioneaza ca banii vor fi investiti in unitatile 1 si 2 de la Cernavoda si intr-o instalatie de detritiere a apei grele, ieri, Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, a evocat posibilitatea ca suma sa fie folosita pentru realizarea reactoarelor 3 si 4.
Comentarii articol (0)