Bunul contribuabil, evazionistul si Fiscul: cei corecti pot finanta statul chiar si 6 ani fara sa primeasca dobanda, scrie adevarul.ro.
Un contribuabil corect poate sa finanteze statul cel putin 3 ani, de la momentul in care inspectorii fiscali iau o decizie abuziva sau incorecta si pana la o solutie finala a Instantei, dar am vazut cazuri cand acest termen s-a intins pana la 6 ani, a spus Vlad Boeriu, director Taxe Indirecte in cadrul Deloitte, intr-un interviu acordat wall-street.ro.
Capital.ro: Guvernul vrea sa sprijine angajarea somerilor. Sau nu?
Pentru a stimula piata muncii, Guvernul a anuntat noi beneficii fiscale pentru firmele care angajeaza persoane „defavorizate“. Doar ca reglementarile nu vin mai deloc in ajutorul companiilor, ci doar al unor someri si, culmea, al institutiei care gestioneaza fondul de somaj.
Marea hartuiala fiscala: Ce datorii trebuie sa ai ca sa devii interesant pentru ANAF, informeaza dailybusiness.ro.
Colectarea datoriilor catre stat implica automat cheltuieli pentru Fisc, inclusiv cu trimiterea de notificari prin Posta Romana. Vezi de la ce nivel al datoriei considera Agentia Natioanala de Administrare Fiscala (ANAF) ca merita sa iti trimita scrisori. Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii ANAF au mentionat cateva masuri luate pentru evitarea irosirii banilor publici cu notificari transmise contribuabililor.
O noua molima in sate: contributia la sanatate!, titreaza evz.ro.
Plata contributiilor de sanatate pentru arenda este o bataie de cap in plus pentru sateni. Acestia nu stiu ce pret trebuie luat in calcul cand fac plata catre stat. Arendasii vor avea de achitat de la inceputul anului viitor 5,5% din veniturile pe care le platesc sub forma de arenda, catre stat. Intrebarea care se pune este insa, cum se va plati contributia, de la 1 ianuarie. Noua metoda de calcul ridica o multime de probleme.
30% dintre romanii din mediul urban pun bani de-o parte, relateaza romanialibera.ro.
Mai mult de jumatate dintre cei ce economisesc aleg sa-si “securizeze” o parte din venituri imediat ce le incaseaza in timp ce restul pun de-o parte doar banii ce le raman la sfarsitul lunii potrivit unui studiu realizat de Novel Research si finantat de Provident Financial Romania. Ponderea cheltuielilor in totalul veniturilor a crescut fata de studiul precedent din 2011, semn ca multi oraseni percep mai putine pericole legate de criza financira. Poate fi de asemenea un efect al ajungerii la scadenta a majoritatii creditelor de consum acordate in principal intre 2005-2007 si cu scadenta de 5 ani.
Comentarii articol (0)