Cum au supravietuit romanii in cinci ani de criza financiara, se intreaba evz.ro.
Statistica arata ca ne-am axat pe produsele de stricta necesitate, dar am cheltuit mai mult pentru vicii.
Criza economica din ultimii cinci ani si-a pus amprenta asupra comportamentului de consum al romanilor. Nu am redus cheltuielile cu mancarea, care au pastrat aceeasi pondere in consumul unei gospodarii, de 43%.
Rata creditelor neperformante a ajuns la 21%! Aproape s-a triplat fata de nivelul din 2009, potrivit capital.ro.
Un nou record pentru rata creditelor neperformante. Conform ultimului raport al BNR, ponderea neperformantelor in totalul creditelor acordate de banci a ajuns la pragul de 21%, in crestere fata de luna anterioara.
Mai mult, fata de 2009, rata creditelor nepoerformante aproape s-a triplat de la nivelul de 7,8%.
Rata creditelor neperformante ia in considerare creditele si dobanzile restante de peste 90 de zile si/sau cele in cazul carora au fost initiate proceduri judiciare fata de operatiune ori fata de debitor (identificate in reglementarile nationale ca fiind categoria „Pierdere 2”) ca proportie in total credite si dobanzi clasificate.
Sova vrea executarea silita a soferilor prinsi fara rovinieta, scrie dailybusiness.ro.
Dan Sova, ministrul Marilor Proiecte de Infrastructura vine cu o propunere de pedepsire drastica a soferilor prinsi fara rovinieta. Acestora le vor fi automat blocate toate conturile in cazul in care sunt prinsi de politisti ca circula pe drumurile nationale fara rovinieta.
"In momentul acesta, pentru amenzile din rovinieta care nu se achita, se merge pe linia proceselor si a recuperarilor in instanta. Noi avem acum o propunere care se afla acum pe circuitul legislativ... O sa vedem si cu colegii de la Finante, pentru ca la CNADNR de-a lungul ultimilor 3 ani s-au strans peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei neachitate. Am propus ca aceste amenzi sa treaca la Ministerul de Finante. Sa vedem daca o sa fie de acord si Ministerul de Finante", a spus Dan Sova.
Cat primesti ca plata pentru o zi lucrata. Topul salariilor pe meserii, titreaza adevarul.ro.
Romanii care au cele mai mari salarii castiga de patru ori mai mult decat cei cu salarii mici. In medie, salariatii trebuie sa munceasca 17 zile pe luna pentru a-si acoperi cheltuielile necesare unui trai decent, iar cine are salariul sub medie este nevoit sa-si mai ia un job ca sa suporte costurile vietii.
Salariul mediu net pe economie a scazut in august pana la suma de 1.604 lei net, respectiv 2.219 lei brut, arata datele Institutului National de Statistica (INS).
Comentarii articol (0)