Valoarea depozitelor garantate de FGDB a crescut la 155 miliarde lei la 30 septembrie, scrie dailybusiness.ro.
Valoarea depozitelor garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB) a continuat sa creasca si in cel de-al treilea trimestru al acestui an, atingand 154,9 miliarde lei la 30 septembrie 2013, inregistrand o variatie trimestriala de 1%, potrivit Fondului.
Comparativ cu aceeasi data a anului precedent, valoarea depozitelor garantate de FGDB s-a majorat cu 4,7%.
Polita de asigurare CASCO, dincolo de pret, titreaza capital.ro.
Cu totii ne uitam la pret cand e vorba sa cumparam o asigurare. Poate ar fi util de stiut, insa, si ce situatii nu sunt asigurate, dar si pana unde este valabila polita CASCO.
Majoritatea clauzelor care prevad situatiile cand asiguratul nu este despagubit sunt firesti si tin de culpa directa a clientului ori de lipsa de predictibilitate a anumitor evenimente. Cu toate acestea, am intalnit cazuri in care clauzele contractuale sunt mai mult decat interpretabile sau chiar priveaza clientul de despagubire in situatii asupra carora nu poate avea niciun fel de control. Una dintre prevederile contractuale mai putin clare arata ca asiguratul nu beneficiaza de despagubire in situatia in care „nu a luat toate masurile necesare pentru limitarea pagubei“.
CFR Marfa este inca de vanzare, informeaza evz.ro.
Guvernul Ponta pregateste relansarea privatizarii companiei de stat pentru lunile viitoare. Pretul ar putea creste.
Ministerul Transporturilor (MT) va relua, cel mai probabil, lunile viitoare, privatizarea CFR Marfa, iar acum cateva zile o comisie condusa de Horatiu Buzatu, formata din 14 oameni, a fost trimisa sa verifice activitatea companiei de la 1 ianuarie 2013 pana in prezent, au declarat surse pentru EVZ. Horatiu Buzatu este fost secretar general adjunct in cadrul MT si are sustinerea PNL.
Bancile nu se uita deloc la firme, anunta romanialibera.ro.
Firmele se imprumuta in Romania la cele mai mari dobanzi din Europa, insa acest lucru nu este deloc intamplator avand in vedere recordurile negative in ceea ce priveste insolventele si restantele.
Bancile continua sa faca ceea ce au facut cel mai bine si in perioada de boom economic si anume sa se concentreze mai ales pe creditarea populatiei (in masura in care exista cerere) in detrimentul finantarii firmelor insa au motive mai mult decat serioase sa adopte aceasta politica avand in vedere riscul imens pe care il implica creditarea unei firme din Romania.
Comentarii articol (0)