Ce intarzieri la plata creditelor au cei mai multi restantieri din Romania, se intreaba dailybusiness.ro.
Trei sferturi din valoarea creditelor restante al companiilor au intarzieri la plata mai mari de 365 de zile, cumuland 19,7 miliarde lei (4,5 miliarde euro), in timp ce peste 70% din persoanele fizice cu restante au intarzieri mai mari de un an sau "stari de nerambursare multiple", potrivit BNR.
Potrivit raportului asupra stabilitatii financiare publicat luni de Banca Nationala a Romaniei, nivelul relativ ridicat al ratei de neperformanta este determinat si de mentinerea in portofoliu a unei ponderi semnificative a debitorilor restantieri, inclusiv a acelora care au demonstrat ca au o probabilitate foarte scazuta de a mai plati.
Asigurarile au ramas fara supraveghetor-sef, informeaza capital.ro.
Dupa demisia surprinzatoare a lui Daniel Tudor, locul de vicepresedinte pe asigurari al ASF ar putea fi ocupat ori de Corneliu Moldoveanu, ori de Marian Marzac. Deznodamantul il vom afla marti.
Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Daniel Tudor, si-a anuntat demisia ca urmare a modificarii legii privind infiintarea si functionarea institutiei. Dupa cum a aratat in exclusivitate pentru Capital, dupa intrarea in vigoare a respectivei modificari, Tudor se va afla in situatia de incompatibilitate, avand in vedere ca sotia sa ocupa functia de senator.
Demisie la Tarom. A plecat Nicolae Demetriade, anunta evz.ro.
Nicolae Demetriade si-a dat demisia din functia de administrator - director executiv al Tarom, dar si din Consiliul de Administratie al companiei aeriene nationale.
Demetriade sustine ca ordonanta de urgenta privind managementul privat la Tarom a fost "doar o iluzie". El a fost numit in Conslilul de Administratie al Tarom in luna mai.
FMI vine sa ne taie cheltuielile de sanatate. Ce trebuie sa facem pentru a incheia reforma sistemului sanitar, scrie adevarul.ro.
Reforma sistemului sanitar trebuia incheiata inca din septembrie, dar Guvernul o are in dezbatere abia acum, la sosirea unei noi misiuni in Romania a Fondului Monetar International.
In aceasta vara, dupa vizita delegatiei FMI in Romania, Guvernul s-a angajat ca pana la finele lunii septembrie sa incheie adoptarea setului de masuri privind reforma sectorului sanitar (numit „pachetul de sanatate“), iar pana la sfarsitul anului – sa incheie si alte reforme, majoritatea in sectoarele economice.
Comentarii articol (0)