BNR: Sistemul de pensii private din Romania nu este expus la riscuri semnificative, informeaza dailybusiness.ro.
Sistemul de pensii private nu este expus la riscuri semnificative care ar putea afecta stabilitatea financiara, in conditiile in care activele totale ale fondurilor de pensii private sunt inca la un nivel redus in raport cu restul sistemului financiar, se arata in Raportul asupra stabilitatii financiare, publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Structura portofoliilor de investitii indica un profil de risc scazut, avand in vedere ponderea ridicata a titlurilor de stat. Performantele fondurilor de pensii s-au imbunatatit in anul 2012 datorita evolutiilor favorabile pe plan intern, in timp ce ponderea expunerilor fata de pietele externe in total active financiare a urmat un trend descendent.
Rezultat-surpriza pentru bancile din Romania, titreaza capital.ro.
Sectorul bancar romanesc a inregistrat un profit in primele 8 luni din acest an de 1,5 miliarde lei, dupa ce in 2012 a inregistrat pierderi de 2,3 miliarde lei.
"Sectorul bancar romanesc a inregistrat pierderi in anul 2012 (2,3 miliarde lei), ca urmare a cresterii substantiale a volumului de provizioane aferente riscului de credit, pe fondul cresterii volumului creditelor neperformante, respectiv al reevaluarii garantiilor. Totusi, bancile de talie mare au reusit in general sa ramana pe profit. Scaderea cheltuielilor cu provizioanele in raport cu perioada similara din anul 2012, precum si diminuarea costurilor de finantare, pe fondul imbunatatirii perceptiei asupra riscului suveran al Romaniei, au condus la trecerea pe profit a sectorului bancar romanesc in primele opt luni din 2013 (1,5 miliarde lei)", arata raportul asupra stabilitatii financiare publicat de Banca Nationala a Romaniei.
Ministerul Transporturilor schimba conducerea Tarom, scrie evz.ro.
In lupta din interiorul companiei de stat, tabara contestatarilor lui Heinzmann a inregistrat un esec. Nicolae Demetriade, administrator-director executiv, a demisionat ieri
Marul discordiei dintre Ministerul Transporturilor, care detine 97% din actiunile Tarom, si Consiliul de Administratie (CA) pare sa fie mentinerea in functia de director general a belgianului Christian Heinzmann pentru inca trei ani, potrivit revistei Capital.
Soarta CFR Marfa, din nou pe masa FMI, anunta adevarul.ro.
Ministerul Transporturilor va relua privatizarea societatii feroviare dupa ce calendarul procedurilor de vanzare va fi negociat cu delegatia Fondului, prezenta la Bucuresti.
Dupa ce autoritatile de la Bucuresti au dat semnale mai mult sau mai putin clare ca nu vor sa vanda CFR Marfa, incurcand la maximum termenii privatizarii, procedurile vor fi reluate cu asistenta directa din partea oficialilor Fondului Monetar International (FMI).
Comentarii articol (0)