Peste 700.000 de romani au restante la banci mai mari de o luna, scrie dailybusiness.ro.
Un numar de 715.705 romani au restante la banci mai mari de 30 de zile si exista 4,5 milioane de persoane fizice care au 7,5 milioane de credite, a declarat miercuri presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu.
"Din datele oficiale ale BNR, astazi, 715.705 clienti persoane fizice detin restante mai mari de 30 de zile, implicit cu o suma mult mai mica se afla in curs de executare", a precizat Danescu, la dezbaterea proiectului de lege privind insolventa persoanelor fizice.
Cum a ajuns Agricultura din Cenusareasa cel mai sigur sector pentru finantari, se intreaba capital.ro.
Daca in urma cu zece ani, agricultorii reuseau cu greu sa obtina imprumuturi pentru achizitii de utilaje, in prezent, finantatorii vad sectorul agricol ca fiind cel mai putin riscant in privinta finantarii de echipamente. Astfel, BCR Leasing a lansat noi oferte de finantare pentru echipamente si utilaje agricole, pentru care avansul porneste de la 10%, iar dobanzile de la 7% la lei si de la 5,5% la euro.
“In privinta finantarii de echipamente, agricultura este cel mai sigur sector, care sta mult mai bine decat sectorul constructiilor si chiar decat cel medical sau alte sectoare. Statisticile pe portofoliul nostru ne arata ca in ultimii ani nu am avut nici un default real al unui client din agricultura”, spune Anca Mitroi, director general adjunct de vanzari la BCR Leasing.
Romania a depasit rata de absorbtie de 25% a fondurilor europene in acest an, informeaza adevarul.ro.
Romania a reusit sa atraga fonduri europene in valoare de peste 4,9 milioane de euro, in acest an, reusind astfel sa depaseasca rata de absorbtie de 25%, a anuntat miercuri seara, ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.
In acest an Romania a solicitat Comisiei Europene rambursarea a peste 2 miliarde de euro, fapt care a fost posibil datorita masurilor luate pentru asigurarea sumelor necesare pentru plata beneficiarilor si deblocarii tuturor programelor operationale. In perioada imediat urmatoare trebuie accelerat ritmul in care solicitam noi rambursari de sume Comisiei, ceea ce va fi posibil doar daca beneficiarii implementeaza cat mai repede proiectele, iar institutiile statului din sistem proceseaza in cel mai scut timp documentele necesare', a declarat Eugen Teodorovici.
Guvernul pregateste impozitul pe piscine si parcari, titreaza evz.ro.
Proprietarii de parcari si piscine vor fi obligati sa achite anul viitor un impozit, extinderea bazei de impunere fiind convenita de Guvern cu Fondul Monetar International, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Noul impozit va fi aplicat doar acelor persoane sau firme care detin in proprietate astfel de constructii, nu si persoanelor fizice care achita anual o taxa primariei pentru folosirea unui loc de parcare.
Comentarii articol (0)