ACCES GRATUIT
Raport oficial. Cum poate castiga Romania miliarde de euro din ariile protejate
Intr-un context in care se discuta despre gauri in bugetul de stat si evaziune fiscala, dar si despre finantarea economiei prin exploatarea resurselor naturale, statul nu ridica privirea catre potentilul nevalorificat al tarii. Iata insa ca de aceasta data ne ajuta un studiu Romsilva, care demonstreaza ca Muntii Carpati ar putea aduce economiei 2,6 miliarde de euro in urmatorii 25 de ani doar din turism, daca parcurile naturale ar fi administrate cu cap.
Articolul continuă mai jos
Muntii Carpati sunt mai apreciati de straini decat de Romania. Cea mai mare organizatie de mediu din lume, World Wide Fund, a inclus acest lant muntos in lista celor mai importante ecoregiuni din lume, deoarece gazduiesc cele mai intinse suprafete de padure montana, cele mai mari ecosisteme naturale montane intacte de paduri de fag si mixte si cea mai mare suprafata de paduri virgine din Europa. Se intampla ca tara noastra sa detina 54% din aceasta comoara naturala, al carei potential economic se ridica la miliarde de euro.
Este vorba in primul rand de dezvoltarea turismului, insa o buna administrare a retelei de arii protejate, alcatuita din 285 de zone, intinse pe o suprafata de 32 de mii de km patrati, ar aduce beneficii importante si agricultorilor, silvicultorilor si producatorilor de apa minerala.
Cititi articolul integral pe Business24.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)