Plata online a taxelor si impozitelor. Cati bucuresteni au renuntat la cozile de la ghisee, titreaza dailybusiness.ro.
Autoritatile locale incurajeaza plata online a taxelor si impozitelor, evidentiind avantajele acestei metode.
Visa Europe a anuntat ca valoarea tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale a crescut in primele noua luni din 2013 cu 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodata, numarul tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzactii, sustinut de platile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% fata de perioada similara din 2012.
Ieftinire incerta la creditele de retail si IMM, potrivit capital.ro.
Bancile reactioneaza diferit la ultima decizie BNR. Unele anticipeaza taierea dobanzilor la credite, cu pana la 3%. Altele spun, insa, ca piata a ieftinit pana acum creditele si am putea vedea chiar scumpiri.
In ultima sedinta de politica monetara, BNR a redus dobanda-cheie la 4%, un nou minim istoric, iar analistii se asteapta la o noua o reducere de dobanda, de 0,5% la inceputul lui 2014, nefiind exclusa nici o scadere a rezervelor minime obligatorii (RMO), tinute de banci la BNR. Ca urmare, piata s-ar putea confrunta cu un excedent de lichiditate si mai mare decat cel existent in prezent, care a coborat nivelul ratei Robor pe piata interbancara la minime istorice, de 3,18% pentru imprumuturile pe trei luni.
Romanii cu credite in franci vor inghetarea cursului de schimb, anunta evz.ro.
Peste o mie de persoane care au credite in franci elvetieni au dat in judecata opt banci, pentru a plati acum rata la credit la cursul din momentul incheierii contractului.
Problema romanilor care au credite in franci elvetieni consta in faptul ca, in doar cativa ani, aceasta moneda s-a apreciat foarte mult in fata leului, ajungand la o valoare chiar si de 87% mai mare fata de 2006.
Cum va taxa statul exploatarile viitoare. Balbele Guvernului pot afecta renegocierea cu Petrom, scrie adevarul.ro.
Redeventele devin un nou calcai al lui Ahile pentru Guvern, in conditiile in care majorarea acestora a fost prezentata initial ca sursa de crestere a veniturilor la bugetul de stat, dar acum Executivul se vede acum in imposibilitatea de a aplica noile niveluri pentru acordurile deja aflate in vigoare.
Autoritatile au pregatit un proiect de ordonanta de urgenta in care se mentiona, negru pe alb, ca noile niveluri ale redeventelor vor fi aplicate, incepand cu anul viitor, tuturor licentelor si permiselor de la data intrarii in vigoare a ordonantei. In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, titularii licentelor erau obligati sa incheie cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) acte aditionale de stabilire a noilor redevente.
Comentarii articol (0)