Ce disponibilizari va aduce descentralizarea, se intreaba dailybusiness.ro.
Autoritatile locale trebuie sa isi elaboreze norme cu standard european in ceea ce priveste schema de personal si bugetul alocat acestora, ceea ce va insemna si o reducere de angajati, care nu vor mai fi luati in calcul in bugetul pentru 2015, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.
"Se transfera la autoritatile locale oameni si cu buget, si cu imobile, insa anul viitor, pentru ca e in programul nostru de guvernare, toate autoritatile publice locale trebuie sa-si faca niste norme, niste norme cu standard european, cate persoane, ce buget au nevoie si atunci, in mod sigur, administratia locala va face sigur si reduceri. Dar nu acum, probabil pentru bugetul din 2015", a spus Ponta, citat de Mediafax.
Vasilescu, BNR: Bancile au acordat 323 de credite de peste un milion de euro. Cazul imprumutului luat de Ioana Basescu nu este singular, scrie adevarul.ro.
Bancile comerciale din Romania, de stat sau private, au acordat in primele noua luni ale acestui an catre persoane fizice 323 de credite cu o valoare de peste un milion de euro, iar cazul imprumutului accesat de fiica presedintelui, Ioana Basescu, nu este unul singular, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Vasilescu a spus ca, in primele noua luni din 2013, bancile au acordat 279 de credite in euro, 30 in franci elvetieni, 11 in lei si trei in dolari, fiecare cu o valoare ce depaseste echivalentul a un milion de euro.
Sistemul sanitar public "se privatizeaza": 23% dintre medici lucreaza la privat, iar statul mai are monopol doar pe numarul de spitale, informeaza capital.ro.
In timp ce sistemul sanitar public a stat pe loc in 2012, cel privat s-a dezvoltat fara incetare, depasind statul la numarul de unitati pe aproape toate segmentele. Mai mult, fata de 2010, numarul medicilor care lucreaza la privat s-a dublat in ultimii sase ani, arata datele INS.
Sectorul public nu a cunoscut modificari semnificative in structura retelei sanitare in 2012, potrivit INS.
Schimbarile au constat mai ales in desfiintari: 3 spitale, un centru de sanatate, si 3 policlinici. In 2012, sistemul sanitar public s-au infiintat 3 ambulatorii integrate spitalelor si un ambulatoriu de specialitate.
Evz.ro.: Marea Britanie, ingrozita de liberalizarea pietei muncii din 2014. Imprumuturile pentru studentii romani si bulgari, blocate de guvern.
Britanicii se tem ca romanii si bulgarii le vor invada tara in cautarea unui loc de munca mai bine platit, dupa ce piata muncii se va liberaliza. Pentru a opri "exodul", guvernul britanic a blocat imprumuturile pentru studentii romani si bulgari care vor sa studieze la universitatile din Marea Britanie.
Decizia a fost luata de insusi secretarul de stat pentru Universitati, David Willetts, scrie The Telegraph, in editia electronica. Oficialul si-a motivat decizia prin faptul ca exista o crestere masiva a numarului de tineri din Romania si Bulgaria care vor sa studieze in Marea Britanie si care primesc sprijin din partea Student Loans Company (SLC), fapt care naste suspiciuni.
Comentarii articol (0)