Voinea: FMI a cerut cresterea cotei unice de la 16% la 18%, scrie dailybusiness.ro.
Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a evitat sa spuna cine a propus majorarea accizei la benzina si motorina cu 7 eurocenti, motivand ca e un pachet mai mare negociat, si nu intra in detalii, dar a dezvaluit ca FMI a propus cresterea cotei unice de la 16% la 18%.
"Cine a venit cu aceasta masura? Ele nu sunt personalizate. Au fost multe masuri pe masa nu are rost sa intram in astfel de detalii. Aceste masuri se discuta cu partea romana si noi le asumam. O masura care a fost pe masa, nu la solicitarea partii romane, si pe care nu am adoptat-o, a fost cresterea cotei unice. De la 16 la 18%. N-am adoptat-o pentru ca ne-am uitat la efectele asupra intregii economii", a spus Voinea la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV.
Jonglerii cu creditele neperformante, pe banii deponentilor, titreaza capital.ro.
Bancherii raporteaza gresit creditele neperformante si incearca sa acopere din banii deponentilor romani pierderile generate cu finantarea bancilor-mama, in perioada de boom
Beculetul rosu s-a aprins la Banca Nationala dupa ce s-au vazut datele raportate pentru luna iulie, iar suspiciunile au crescut dupa analiza situatiei bilanturilor din septembrie. „Am vazut ca sursele atrase de la bancile-mama – pasivele externe - au scazut brusc la doar 66,4 miliarde de lei in septembrie anul acesta. Varful fusese de 88 miliarde de lei in decembrie 2008. Ne-am speriat, pentru ca banii acestia venisera sa dea credite in perioada de boom si scadeau putenic, desi nu scadeau la fel de mult si creditele“, a declarat Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din BNR, la seminarul EU-Cofile, organizat la Sinaia de Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si Alpha Bank.
Transportatorii au intrat in greva. 86.000 de camioane vor bloca drumurile, informeaza evz.ro.
Peste 86.000 de camioane ar putea ramane pe loc, in urma deciziei transportatorilor de a-si opri activitatea pe termen nelimitat, pentru ca legislatia din transporturi nu s-a imbunatatit, dar si din cauza cresterii accizei la carburanti, a spus Augustin Hagiu, presedintele Confederatiei Nationale Rutiere (CNR).
"Ministerul Transportatorilor nu si-a respectat, in ultima perioada, angajamentele in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care transportatorii isi desfasoara activitatea. Incepand de luni, 9 decembrie, peste 86.000 de camioane vor ramane pe loc la nivelul intregii tari, actiunea urmand sa continue pe termen nelimitat", a declarat Hagiu, citat de Agerpres.
Irlanda, cea mai buna tara pentru dechiderea unei afaceri. Ce loc ocupa Romania in topul Forbes, potrivit jurnalul.ro.
Mediul de afaceri din Romania nu este prea prietenos cu investitorii. Concluzia apare in cel mai nou clasament realizat de revista Forbes, ce stabileste care sunt cele mai bune state in care sa iti deschizi o afacere.
Topul analizeaza 145 de economii din intreaga lume, iar Romania s-a clasat pe locul 51, dupa Rwanda, dar si dupa Cipru si Spania, state care se confrunta de aproape cinci ani cu o criza financiara fara precedent.
Comentarii articol (0)