2014, un an greu pentru firmele de asigurari. Vom plati mai mult la incheierea politelor?, se intreaba dailybusiness.ro.
Companiile de pe piata locala de asigurari se asteapta la un an greu in 2014, cand profitabilitatea va fi una dintre prioritati pentru a putea supravietui mai multor ani de pierderi, in special pe sectorul auto, din cauza cresterii daunalitatii. Si ce inseamna asta? Cu siguranta tarife mai mari, mai ales pentru politele RCA.
“Piata de asigurari se va confrunta cu un an dificil in 2014 deoarece nu se intrevede o revenire a economiei pe baze stabile. In plus, se anunta majorari de taxe si impozite care vor afecta indirect industria de profil, prin scaderea venitului alocat de populatie pentru asigurarea bunurilor sau a vietii. Asigurarile Casco, si asa lovite de scaderea leasingului, vor fi afectate si mai mult de oprirea programului Rabla”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Adrian Marin, CEO Generali Romania.
Chitoiu: Neimpozitarea profitului reinvestit, o masura de relansare economica pe care o avem in vedere, anunta capital.ro.
Ministrul Finantelor, vicepremierul Daniel Chitoiu, a declarat joi ca neimpozitarea profitului reinvestit este o masura de relansare economica pe care Guvernul o are in vedere, in functie de impactul bugetar pe care il vor arata analizele.
'Sunt analize, sunt calcule, sa vedem care este impactul bugetar astfel incat daca din calculele care se fac de Comisia Nationala de Prognoza (...) nu avem un impact bugetar negativ, putem sa o luam ca o masura de relansare economica, dar, bineinteles, dupa o decizie in USL, dupa discutii cu Fondul Monetar si Comisia Europeana. Nu putem sa spunem nici cand se va aplica sau daca se va aplica de la o anumita data in acest an, dar o avem in vedere, o avem discutie', a afirmat Chitoiu intrebat daca ia in calcul neimpozitarea profitului reinvestit.
Romanul, lovit de euro in puterea de cumparare, scrie evz.ro.
Ieri, cotatia monedei europene fata de leu a ajuns la maximul ultimelor sapte luni: 4.5290 lei/euro. In a doua parte a anului sunt posibile oscilatii puternice de curs.
Cursul a crescut ieri la nivelul oficial cu peste trei bani, iar pana la finalul sedintei de tranzactionare a mai pierdut un ban, pana la 4,539 lei/euro, a declarat pentru EVZ un dealer din piata. Pentru romanii cu credite in euro, ratele au crescut, de cand leul a intrat pe trend aproape continuu de depreciere, adica de pe 27 decembrie, cu 1,5%. Contravaloarea in lei a unei rate de circa 500 de euro a crescut de la 2.229 lei, la 2.264 de lei, diferenta fiind de 35 de lei.
Numarul rau-platnicilor la banci a scazut cu peste 50.000 in primele 11 luni, dar valoarea restantelor a crescut cu 20%, mentioneaza adevarul.ro.
Peste 685.000 de romani inregistrau la sfarsitul lunii noiembrie 2013 restante mai mari de 30 de zile la creditele contractate de la banci si institutii financiare nebancare, cu 52.000 de persoane mai putine comparativ cu inceputul anului trecut, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Chiar daca numarul restantierilor a scazut in acest interval, valoarea restantelor a crescut cu 20%.
La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, valoarea sumelor restante a ajuns la echivalentul a 11,4 miliarde de lei (2,56 miliarde de euro), in crestere cu 20% fata de nivelul consemnat la inceputul anului.
Comentarii articol (0)