Cele mai bune plasamente din 2014: in ce investesti, sa obtii castig maxim, se intreaba capital.ro.
Dupa un an neasteptat de bun pentru bursa de valori, posibilitatile de profit vin din aceeasi directie, dar cu estimari mai conservatoare. Depozitele bancare si obligatiunile vor aduce aprecieri modeste, iar aurul va stagna.
Una dintre certitudinile cu care am inceput 2014 este ca pastrarea economiilor in depozite bancare nu mai este o solutie. Nici ca siguranta (in cazul in care ne-ar lovi vreo criza „noua“, banii deponentilor ar fi utilizati pentru acoperirea gaurilor, asa cum ne-a aratat exemplul Cipru), dar mai ales, nu ca randament. De anul trecut stim ca profitul obtinut din depozite este zero sau chiar negativ; acum, dupa decizia Bancii Nationale de a mai reduce cu un sfert de punct procentual dobanda de politica monetara, este clar ca randamentele vor fi cu minus.
ANPC deschide procese pe banda rulanta impotriva bancilor, scrie evz.ro.
Efectele noilor prevederi legislative privind clauzele abuzive incluse in contractele de credit se vad in numarul tot mai mare de procese deschise de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) impotriva bancilor.
Potrivit noilor norme, care au intrat in vigoare de la 1 octombrie 2013, ANPC se poate autosesiza si actiona in instanta institutiile de credit care nu au renuntat la clauzele abuzive. "Acum avem zece actiuni in instanta pe noua lege. Cele mai multe clauze abuzive sesizate tin de perceperea comisionului de risc si de nerespectarea modului de calcul al dobanzii", a declarat pentru EVZ presedintele ANPC, Bogdan Nica.
Ultima zi de strangere a semnaturilor pentru obtinerea venitului minim fara munca, neconditionat, de la UE. Cum au votat romanii, titreaza adevarul.ro.
Pe 14 ianuarie expira termenul pana la care trebuie stranse un milion de semnaturi pentru a sustine o petitie in baza careia Comisia Europeana poate fi convinsa sa adopte un normativ privind venitul minim neconditionat. Acest venit s-ar acorda lunar, fara munca, tuturor cetatenilor UE „pentru a scapa de stresul supravietuirii“, potrivit initiatorilor petitiei lansate anul trecut.
Pana in aceasta seara, in loc de un milion de semnaturi s-au strans mai putin de 260.000, astfel ca petitia are putine sanse sa fie luata in seama.
Comentarii articol (0)