Lista bancilor cu care ANPC se judeca pentru eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele, titreaza economica.net.
ANPC se judeca cu mai multe banci pentru eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele in care acestea se regasesc – clauze ce vizeaza diverse comisioane si moduri de calcul a dobanzilor. Economica.net a identificat sase astfel de institutii financiare.
ANPC a inaintat o serie de actiuni in instanta dupa data de 1 octombrie 2013, dupa ce legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre consumatori si profesionisti a fost modificata. Noile prevederi spun ca o clauza dintr-un contract preformulat declarata ca fiind abuziva va fi eliminata din toate contractele profesionistului care a propus aceste contracte, la initiativa ANPC sau a unei asociatii de consumatori.
Fostul presedinte al ANPC, Bogdan Nica, recent demis de catre premierul Ponta, declara in urma cu doua saptamani, intr-un interviu pentru Economica.net, ca institutia a intentat procese unui numar de 11 banci si institutii financiare nebancare dupa data de 1 octombrie.
CE a imbunatatit prognozele privind cresterea economica a Romaniei in 2014 si 2015, scrie dailybusiness.ro.
Comisia Europeana (CE) a imbunatatit marti previziunile privind cresterea economica a Romaniei in 2014 si 2015, estimate la 2,3% si respectiv 2,5%, fata de 2,1% in 2014 si 2,4% in 2015, cum prognozase in noiembrie executivul comunitar, cu prilejul previziunilor de toamna.
Conform previziunilor executivului comunitar, Romania a avut o crestere de 3,5% in 2013, bazata pe exporturi si recolta buna din agricultura, ceea ce a facut ca PIB-ul real de anul trecut sa fie cu 1,3 puncte procentuale mai mare decat prognozase CE in toamna. Investitiile ar urma sa recastige teren in Romania, sustinute de o buna absorbtie de fonduri UE si de derularea unor mari proiecte de infrastructura.
Grapini: "Mediul de business abia asteapta impozitul forfetar", mentioneaza capital.ro.
La insistentele FMI, Ministerul Finantelor propune reducerea drastica a plafonului pana la care firmele se vor incadra pentru plata impozitului forfetar. Acest plafon, ar trebui redus de la 50 de milioane de euro pana la doar 700.000 de euro. Propunerea a starnit discutii aprinse in comisia de buget a Senatului care a si respins propunerea.
"Mediul de business abia asteapta impozitul forfetar", a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri.
Sarcina dura pentru Guvern! Listarea colosilor energetici cu probleme, informeaza evz.ro.
Alte trei mari companii energetice ar trebui scoase pe bursa, in acest an, dar investitorii ar putea fi reticenti din cauza problemelor pe care le au, cum ar fi datoriile sau procesele cu clientii mai vechi.
Hidroelectrica, Electrica si Complexul Energetic Oltenia vor fi listate la bursa, masura care va aduce bani in companii, a spus, ieri, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita. Termenul de listare ar fi luna iunie, potrivit detaliilor convenite cu FMI. In 2013, Executivul a obtinut circa 2,3 miliarde de lei din vanzarile de pachete minoritare la companii din energie.
Comentarii articol (0)