avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Denuntare clauze contractuale - contract furnizare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Denuntare clauze contractuale - contract furnizare servicii telefonie mobila

Buna ziua,

Avand in vedere noile prevederi intrate in vigoare de la 1 Oct. 2013 (actualizarea Leg. 93/2000 - daca nu gresesc), privind posibilitatea ca, in cazul unui consumator PF, de a denunta anumite clauze contr. abuzive si de a solicita furnizorului de servicii (sa luam cazul particular al unui furnizor de serv. de telefonie), am rugamintea sa-mi spuneti daca aceste clauze pot fi eliminate din contr. si retroactiv. In speta in cauza, am un contr. incheiat cu un firnizor de telefonie mobila, iar conf. contr. - perioada contractuala este de 2 ani, si se mentioneaza totodata ca, in cazul rezilierii anticipate din partea mea, sunt obligat la plata unor penalitai, constand in contrav. abonamentului ptr. perioada aferenta pana la maturitatea finala a contr.
Am solicitat din partea companiei, dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi legale- conf. leg. mentionate anterior, o solutie privind posibilitatea de reziliere a acestui contr. fara penalizare, eventual trecerea pe un alt tip de abonament, dar raspunsul din partea companiei - noile prevederi legale sunt adoptate doar noile contr. ce intra in vigoare de la 1 Oct. si nu sunt aplicate si contrac. comerciale incheiate innainte de modif. legii mentionate anterior, astfel incat, clauzele contr. raman in vigoare pana la incheirea de drept a prezentului contract.
Intrebarea mea, daca este legaal masura adoptata de companie in acest caz si, in caz contrar, ce masuri pot lua in calitate de consumator. Daca trebuie sa sesizez ANPC - in acest caz, pana la solutionarea unor astfel de cazuri de catre ANPC, e necesar cred, un termen f. mare- avand in vedere ritmul/birocratia cu care ne confruntam cand apelam la instit. de stat.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 10:45, 11 Noiembrie 2013
Buna ziua.
Aveti aici un articol care va poate ajuta cu privire la cele intrebate.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila ilears ilears Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta: am un abonament de telefonie mobila pe care l am prelungit pt 2 ani din ianuarie 2017 fara ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)
Vodafone-reziliere Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua am si eu o intrebare! As dori sa imi reziliez contractul cu Compania Vodafone! Numai sunt multumit de servicile lor! Dar ei imi cer o taxa de 200 de ... (vezi toată discuția)